Treceți la conținutul principal

Dan Culcer. La vremea consecințelor Intrarea precipitată în UE a Ucrainei, poate fi sursa unui nou război mondial

Dan Culcer. La vremea consecințelor
Intrarea precipitată în UE a Ucrainei, poate fi sursa unui nou război mondial.
Sub amenințarea unui alianțe militare care se declară de apărare, dar nu face decât să agreseze de 30 de ani toată lumea, agresorul actual (Rusia) a fost în tot acest timp agresat, cu alte mijloace decât cele direct militare. Tot așa cum au fost agresate, cu mijloace nemilitare, tehnologice, economice și financiare, toate statele Europei de Est după 1990, inclusiv România. A uita cauzele induce incapacitatea de a prevedea consecințele. Acum suntem la vremea consecințelor.
Şeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene ca ţara sa să fie primită în UE printr-o procedură specială. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat luni că va avea loc o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, transmite Reuters.
Un ONG foarte activ pe diverse teme, din care unele cât se poate de actuale, cere același lucru.
Opinia mea este că intrarea Moldovei  și Ucrainei în UE nu le va proteja de nici o agresiune și va duce la un război mondial. Tratatul fondator al UE conține o clauză de solidaritate și ajutor militar care conduce direct spre implicarea NATO, în caz de conflict. Un proiect ar putea fi instituirea unui cordon de țări neutre, dar înarmate cu forțe proprii, între Germania și Rusia, o uniune a țărilor mici și mijlocii suverane, în care să intre și zona Caucazului, cu țările sale creștine, Armenia și Georgia. Această Uniune de țări egale va permite să ieșim din dependența față de marile puteri (SUA, Franța, Germania, Anglia, Rusia, China), care ne tratează ca pe niște colonii, piețe de desfacere a mărfurilor și de impunere a uniformității bună pentru adepții ideologiilor trans : transetnice, transexuale, transfrontaliere, transoceanice. Am explicat celor de la Declic, care mă invitau să fiu solidar cu demersul lor, de ce nu semnez o astfel de petiție. Mă tem de entuziasmul umanitarismului incapabil de analiza lucidă a consecințelor și a cauzelor. Să ne amintim de atitudinea unor intelectuali de genul lui «filosofului» și editorului Gabriel Liiceanu, care aprobau cu entuziasm bombardarea Serbiei și desființarea Iugoslaviei, prin agresiunea neprovocată a NATO (OTAN), contra unui stat suveran, în numele intereselor SUA, sub pretextul autonomiei regiunii KOSOVO. A trăi și a acționa doar cu nasul în prezent este cea mai gravă formă de orbire politică. Unanimitatea (aproape) a presei din România, care suferă de o gravă amnezie istorică, este neliniștitoare. Fiindcă este cea mai bună dovadă a lipsei de independență a acestei prese tipărite sau televizuale din România, dar și (cu câteva excepții, Valeurs Actuelles, CNEWS, printre altele) din Franța.
Dan Culcer

===========================================
DECLIC
Vrem Ucraina și Moldova în UE!
Semnează petiția!
Către: Consiliul European
Charles Michel, Președintele Consiliului European
Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene și membră în Consiliul European
Klaus Werner Iohannis, Președintele României și membru în Consiliul European
Petiție
Noi, semnatarii și semnatarele aceste petiții, vă solicităm demararea unei proceduri de urgență pentru aderarea Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană! Ucraina și Moldova au semnat deja, din 2014, acordul de asociere cu UE. Mai mult ca oricând, suntem uniți de valorile europene și vrem să primiți cele două țări alături de noi, în comunitatea europeană.
De ce este important?
Ucraina a aderat deja la valorile europene - respectarea demnității umane, libertate, democrație, egalitate, stat de drept, respectarea drepturilor omului. Drept urmare, a căzut acum victimă unor acte de agresiune fără precedent pe teritoriul european al ultimilor 76 de ani.
În 2014, în urma semnării acordului de asociere cu UE, Moldova a primit sancțiuni comerciale din partea Rusiei. Acum, Moldova se află în pericol de agresiune extremă, dacă nu este protejată, din timp, prin toate instrumentele posibile.
Primirea Ucrainei și a Moldovei în UE reprezintă o dovadă fermă de sprijin arătat de europeni, în fața agresiunii ruse. De aceea, noi, cetățenii, cerem ca Ucraina și Moldova să fie primite cât mai repede alături de cele 27 de țări unite ale UE.
Stă în puterea noastră, a cetățenilor din Uniunea Europeană, să ne demonstrăm nouă solidaritatea cu vecinii noștri europeni, Ucraina și Moldova.
Dacă vom semna zeci de mii de cetățeni această petiție, creștem șansele ca membrii Consiliului European să ne asculte și să grăbească procedurile de aderare.
Semnează și tu acum petiția prin care cerem membrilor Consiliului European primirea de urgență în UE a Ucrainei și Moldovei!

Sursa petiției : https://facem.declic.ro/campaigns/ucraina-moldova-ue?utm_campaign=2022-03-03.1661&utm_medium=email&utm_source=blast

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O mizerabilă formă a confuziei criteriilor

« Cercetarea lui George Voicu seamănă cu gestul energic al omului care deschide larg fereastra, într-o încăpere neaerisită. Ne atrage atenţia, implicit, că nu e suficient să examinăm cvasi-dispariţia evreilor din cultura română de azi, sau uciderea lor, în timpul Holocaustului. E necesar să rememorăm premisele şi contextele care au putut face toate acestea cu putinţă. »- scrie Laszlo Alexandru în revista sa electronică , recenzând cartea lui George Voicu, Radiografia unei expatrieri: cazul Lazăr Şăineanu , recent publicată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” de la Bucureşti. Voi citi negreșit cartea lui George Voicu. Tocmai fiindcă probabil rememorează nu doar premisele și contextele cvasi-dispariției ci și cele ale prezenței evreilor în cultura română. Fiindcă, tocmai acest aspect este adesea eludat de cercetarea românească. Ne-am putea întreba ce are acest subiect istoric, de altfel pasionant și plin de triste învățăminte de minte pentru

Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc

 Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc Texte și surse documentare. Stimați colegi scriitori, difuzez o serie de legături, sau linkuri cum se zice în romgleză , pentru informarea Dvs., pentru reconstituirea unor intervenții în presă, care, în rezumat, se reduc la un denunț, inițiat de Nicolae Manolescu, relansat de Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș. În spatele unei pretinse polemici grupul declară, în toate oficinele la care au acces, că aș prezenta un sindrom de antisemitism . Sunt acuzat de «antisemitism» pentru că am afirmat într-un studiu din revista Vatra , că succesul, cât este, real sau construit propagandistic, al operei lui Norman Manea pe piața cărții, are la bază un troc intracomunitar, scrierea unui pamflet comandat, intitulat Felix Culpa . Cronologia simplă și declarațiile lui Norman Manea pot servi drept probe, alături de diverse articolele mai vechi din România literară , publicate d

România. Secolul al XIX-lea. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri

 Invazia economică și demografică a României în a două jumătate a secolului al XIX-lea are un aspect care poate fi pus în legătură cu comerțul actual de droguri. E vorba de cucerirea până aproape de monopolizare a comerțului cu alcooluri de către evrei. Singura cârciumă din Copalnic-Mănăștur, localitate ardeleană în care au trăit strămoșii mei, era ținută de evreica Zeiger Roza, localul fiind așezat lângă pod. Vindea alcool extras din porumb care provoca uneori orbirea consumatorilor. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri.