Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 9, 2013

O zi de naștere. Comentarii identitare

Azi e ziua mea de naștere. Mama m-a născut la 15 iunie 1941 la Sulina, cu o săptămână înainte de intrarea României în războiul pentru recuperarea Basarabiei, ca răspuns la agresiunea sovietică, bolșevică, stalinistă. Ajunsesem la Sulina în pântecul mamei, după ce familia noastră fusese alungată din Dej, unde Tata era medic, după Cedarea Ardealului de Nord.
Tata, român greco-catolic, bilingv și școlit în școli ungurești până la 1918, a terminat medicina după război, la Cluj, în cadrul cel nou, al României Mari.
Toată viața a militat pentru prietenie. Fără să renunțe la câteva principii, printre care acela privitor la integrarea definitivă a Ardealului în statul român. Din momentul maturizării mele și până acum, eu i-am urmat sfatul și modelul. Ardealul nu este proprietatea unora sau altora, ci parte dintr-un stat, dintr-o regiune locuită majoritar de cel puțin un mileniu de o populație românofonă și creștină, valahi, români. Orice încercare de a desmembra România, Ardealul este o erezie. …

Umor sau omor românesc actual. Din mel (mesaje electronice)

O firmă din Vaslui oferă servicii funerare complete: „La cerere, ţi-l şi omorîm” 
*
70 % dintre romani traiesc in stres. Restul de 30 % traiesc in Italia, Franta, Germania, Spania. * Un tip intră într-o librărie și cere o carte despre sufocare.
Vânzătoarea: ”Doriți și o pungă?”  sper asta . * Culmea ghinionului:
Sa cazi in carul cu fan si sa-ti intre acul in fund... 
* Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu!