Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 22, 2012

Băsescu nu este un dictator ci un servitor, un executant.

Dictatura lui Băsescu este o invenție mediatică. Băsescu nu este un dictator ci un servitor, un executant. Acum nu mai e nevoie de el și va fi lăsat să cadă. Știți cine sunt Prinții electori? Dacă da, descrieți-le acțiunea și scopurile. Natura cleptocratică a regimurilor post-decembriste este o realitate. Cetățenii României au făcut o revoluție virtuală cu televizorul, privind televizorul. Televizorul e Zeul căruia i se închină, un Zeu stupid și rău. Pace celor care au murit degeaba. Să nu-i uităm și să încercăm să nu ne lăsăm păcăliți acum.

Vinul este mai ieftin decât strugurii. Rațiunile iraționale

Citesc pe un blog, la rubrica de comentarii acest text al lui Mirel : « În România azi:
Suntem nebuni ? Răspuns: – Da! Apa plata este la acelasi pret cu berea . Brânza e mai scumpa decat carnea (branza telemea 19 lei, branza de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei). Carnea de pui este mai ieftina decât ciupercile. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos. Laptele simplu mai scump decat laptele bătut. Portocalele mai ieftine decât merele. Cărtile sunt mai ieftine decat revistele. Biscuitii fară ciocolata sunt mai scumpi decât ciocolata. Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta. Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu propriul sambure. Ceasurile mici sunt mai scumpe decat ceasurile mari. Hartia nescrisa (A4) este mai scumpa decat hartia gata tiparita. Vinul este mai ieftin decat strugurii. Pixul cu mină este mai ieftin decât mina de pix fara pix. Si se mai presupune ca omul este o fiinta raționala… Si ca o incununare … : Oamenii ne…

Propaganda antiromânească. Construcția vinovăției naționale generalizate

Într-un articol improvizat și indignat, de om prost, îngâmfat și prost informat, intitulat Spui că Eminescu e xenofob și antisemit? Delict de lez-majestate! ,
Petru Clej, «discută» chestiunea așa-zisului antisemitism al lui Eminescu.
Motivația revistei Acum de a se erija în bastion al lucidității și anti-naționalismului se găsește în acest comentariu al inginerului Ștefan N. Maier, redactorul-șef al publicației unde se adună, de o vreme, năimiții de tot soiul în compania unor evrei pe cale să-și reconstruiască o identitate virulentă. Campaniile repetate pe această temă sunt lansate, cum scrie Maier : «spre a domoli entuziasmul celor care vor să bage identitatea lor pe gât altora».
Trebuie să-l liniștim pe cetățeanul americano-român-evreu, căci îi înțelegem dorința și îl asigurăm că nimeni nu vrea să-l priveze de propria sa identitate, cea de evreu sau cea de cetățean al lumii, o altă formă a non-identității ca și a individualismului «ombilicar».
Deși, între teorie și practică, și în ac…

Monarhia sau monarhul?

Ioan Roșca, un om pe care îl stimez pentru luciditate sa înflăcărată, îmi trimite aceste rînduri :

« Zece păcate ale lui Mihai [regele], care-l descalifică pentru cauza anticomunistă :
1. Conducator al ostirii, comploteaza in 1944 cu agenți ai dușmanului, pe care mai târziu unii sefi din KGB și i-au asumat.
2. Dă lovitura de stat la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei române, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu.
3. Trimite la moarte ostasii pe frontul de vest si nu face demersurile necesare recuperarii prizonierilor din URSS.
4. Colaborează la instalarea regimului represiv comunist, validând actiuni si documente de ireparabilă nocivitate
5. Abdica laș, dupa ce multi români patrioti îsi riscasera si dadusera viata pentru ca sa ramina la cirma tarii.
6. Este pasiv un timp indelungat in exil, respingind multe incitari la actiune impotriva regimului comunist
7. Evita implicarea in revolutia din 1990 si se lasa evacuat din Romania de catre pute…