Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 27, 2018

PENTRU MINE CONTESTAREA CENZURII ESTE O CHESTIUNE DE PRINCIPIU și nu are nici o coloratură politică, nici nu reprezintă o adeziune a mea la vreo linie sau ideologie politică veche sau actuală. Singurul ideolog pe care îl invoc este Mihai Eminescu.

Am fost cenzurat, împreună cu toată cultura română, vreme de 50 de ani. Il est interdire d'interdire, se scria pe zidurile Parisului în mai 1968. Nu cred că a fost atunci o adevărată revoluție, în afara celei sexuale. Dar lozinca îmi place și ni se potrivește. Am lucrat cinci ani în arhive pentru a studia cenzura din 1940 până în 1989 și am publicat o carte Cenzură și ieologie în comunismul real, la Argonauit, Cluj. Așa că știu despre ce scriu.
După 1990 cenzura s-a reinstalat încet dar sigur, în presă, la edituri, economică și ideologică. Situația este intolerabilă. Contest deci dreptul cuiva de a interzice difuzarea unor opinii, analiza istorică, publicare de documente, lauda eroilor națiunii, editarea lor, scrierea unor cărți care nu sre integrează în noul Totalitarism. trimiteți proteste în acest sens organizatrorilor Bookfest. Când vom afla sursa superioară a interdicției sau poate doar sursa internă a Bookfest, unde cineva a făcut pipi în panatloni de frică, vom putea relua s…

O sinteză a situație din România. Sinceritățille lui Soros

« SITUAȚIA DEPOPULĂRII MASIVE A ROMÂNIEI ȘI A EUROPEI DE EST ÎN ULTIMII 25 DE ANI PRIN PAUPERIZAREA POPULAȚIEI PRECUM ȘI URIAȘUL INFLUX DE IMIGRANȚI CARE SE PREGĂTEȘTE ACUM SĂ FIE TRIMIS ÎN ȚĂRILE EUROPENE SUNT FAPTE INCONTESTABILE ÎN ACEST SENS.
Cazul României care a cunoscut cel mai mare exod din istoria sa cu 4 milioane de români plecați și cu o scădere a populației de 13% la fiecare 10 ani este relevant. După 2100, dacă actualele tendințe se mențin, românii vor ajunge o MINORITATE de doar 20%, în propria lor țară. Și asta fără să luăm în considerare marile fluxuri migratoare de care vorbim. Oricum am lua-o, fenomenul este echivalent cu o epurare etnică. La fel de sigur este că patrimoniul genetic european nu se poate proteja prin introducerea unui patrimoniu genetic diferit, ci doar se accelerează dispariţia acestuia.
SINGURUL SCOP AL ACESTOR MĂSURI E CEL DE A DENATURA COMPLET POPOARELE, TRANSFORMÂNDU-LE ÎNTR-O MASĂ DE INDIVIZI FĂRĂ NICIO COEZIUNE ETNICĂ, ISTORICĂ ŞI CU…