Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 13, 2011

Sfârșitul lumii in varianta romanească

De la lume adunate și iarăși la lume date. (Mesaj pe Internet © drepturi rezervate autorului anonim)
Sfârșitul lumii in varianta romanească
PREMISA – Pe 21 decembrie 2012, conform calendarului Mayas, planeta își va găsi sfârșitul. Următoarele 10 alineate își propun sa zugrăvească o imagine de ansamblu asupra societății românești în zilele premergătoare evenimentului apocaliptic.

1. Televiziunile freamătă ! Ediții speciale peste ediții speciale ! O bătălie crunta pentru exclusivități. George Buhnici (corespondent PRO TV) : “Pe-aici, pe la Vama Bors, va intra Apocalipsa în România ! Dan Diaconescu (OTV) : “Numai aici la televiziunea poporului, puteți urmări cataclismul 3D ! Dan Diaconescu Direct…” Valentin Stan (Antena 3) : “Sfârșitul lumii este rodul unei politici criminale a guvernului ! Tatulici (Realitatea TV) : “Apocalipsa este un eveniment aproape la fel de important ca primul concert Michael Jackson, pe care l-am transmis eu la Tele 7 ABC…” Prima Tv transmite, calm, “Schimb de ma…

Autori care fac bani în România

Cazurile de succes literar-financiar fiind rare în cultura română, analiza cauzelor ar fi putut fi mai fină, nu doar în articolul Manuelei Golea ci, mai ales, în Forbes, publicație scrisă pentru «miliardarii» săraci cărora li se face ciudă privind prezentarea averilor și vilelor miliardarilor bogați. Este ciudată dispariția din listă scriitorilor, reprodusă de Manuele Golea, a lui Buzura, care a cîștigat mai mult decât Manolescu. Bibliografia școlară, trecerea prin editura lui Mușina care a avut geniul comercial de a se orienta spre cartea canonică pentru licee, au influențat desigur tirajele și deci câștigurile. Succesul acestei scrieri a lui Cărtărescu corespunde nivelului literaturii lui Drumeș, adaptată la exigențele și sofisticăriile snobinarde ale postmodernismului. Diversitatea cititorilor încântați se explică prin faptul că orice carte se poate citi la nivele diferite. În acest caz, primul nivel este determinat de titlu, De ce iubim femeile?. Chiar așa, de ce dracu le iubim?
Da…