Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 26, 2011

Comunicat privind apararea drepturilor de autor

Comunicat privind apararea drepturilor de autor Scris de Raluca Calin in 30 iunie 2011 la 18:41, in Social.
Actorul Florin Zamfirescu, regizorul Serban Marinescu, cineastul Sorin Iliesiu, muzicianul Nicu Alifantis, scriitorul Valentin Nicolau si realizatorul Mihai Dobrovolschi s-au alaturat demersului pentru apararea drepturilor de autor. Redam comunicatul privind apararea drepturilor de autor integral, cu lista intregita de semnaturi.
"Noi, semnatarii prezentului comunicat, ne-am asociat pentru a semnala abuzul grav pe care il face ANAF in materia drepturilor de autor. Acest abuz afecteaza sute de scriitori, artisti, arhitecti, jurnalisti, precum si reprezentanti ai altor categorii socioprofesionale care au obtinut venituri in schimbul activitatii lor de creatie.
In mod eronat, ANAF sustine ca pentru veniturile obtinute avem obligatia de a plati TVA retroactiv timp de cinci ani, cu penalitatile aferente. Aceste penalitati depasesc cu mult debitul, ajungandu-se asfel …

Regionalizarea pe baze etnice nu este o soluție

Propunerile confuze și pripite ale actualului guvern și /sau ale lui Traian Băsescu nu pot fi discutate fiidncă sunt incoerente. 
«Negarea perpetuă a existenţei Ţinutului Secuiesc este o prostie, dar şi o provocare. Cum ar reacţiona oşenii sau oltenii, dacă s-ar nega zilnic şi agresiv existenţa Ţării Oaşului sau a Olteniei? » — scrie Smaranda Enache într-un interviu recent, pe tema regionalizării ratate, din revista 22. 
Afirmația e orientată și confuză. Nici oltenii, nici oșenii nu au aparțin unei entități identitare diferite de cea a românilor, nu se plâng că sunt amenințati de dispariție sau de absorbție și nu cer pentru protecție, nu solicită privilegii pe acest temei, nu vor sau nu încearcă să-i elimine pe cei de altă identitate (nici măcar pe ungurii pripășiți în Oltenia, din zonă lor de locuire și de viețuire, pe temeiul că ar exista un pericol de «corcire».


Sunt de acord cu S. E. că : «Ar fi mai productiv să se înfiinţeze o comisie de dialog, pentru a evalua obiectiv şi corect…