Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie 18, 2012

Conflictul între normalitatea lor și normalitatea noastră

Andrea Ghita și-a găsit identitatea. Cea evreiască. Nu știu care era identitate anterioară asumată, dacă a existat vreuna. Sau era vorba de o personalitate ectoplasmatică. In momentul acela a început activitatea pentru demolarea identității românilor și afirmarea celei noi. Afirmarea normală care este o delimitare neagresivă o deranjează, fiindcă o confundă cu naționalismul, pe care îl confundă cu xenofobia. De ce ar trebui contracarate ideile naționaliste ale românilor, când ideile naționaliste ale altora sunt nu doar tolerate dar chiar susținute și practicate de chiar lupoaica moralistă.
Un spectacol de operă de la Cluj este ridicat în slăvi, de către o persoană care nu și-a manifestat niciodată anterior pasiunea pentru operă. De ce? Probabil fiindcă regizorul aparține aceleiași etnii cu care, doar de câțiva ani, cu fervoare neofitului, autoarea se identifică.
Foarte bine că se identifică. Dar ce o mână la luptă contra celorlalți?
Căci, după câte am înțeles din chiar scrisul său, n…

Schiță. Portret robot al samovarei dată în urmărire pe țară

O amintire neliterară despre o turnătoare pensionată. Dan Culcer

Schiță. Portret robot al samovarei dată în urmărire pe țară


De o precocitate hormonală surprinzătoare, cu un instinctiv « talent » mimetic, devoratoare de poezie la metru (ca și de bărbați la centimetru), lipsită de scrupule până la afișarea cu cinism a relațiilor sale cu persoane suspuse sau subpuse, declarând că are protectori, cui vrea și cui nu vrea să afle, po(rtr)eta își părăsește urbea copilăriei și adolescenței lansându-se cu dezinvoltură în arcanele vieții literare. Și devine cunoscută la centru, după ce pivotase excentric. Întreține relații intense epistolare cu redacto-poeți a căror naivitate sau nesatisfăcută dorință de a fi adulați poate fi pricina entuziasmului cu care răspund la declarațiile eroto-poetice ale portretei, în cadrul cărora, în treacăt fi zis, un punct important este caracterizarea lor drept genii.
Din pudoare probabil, din discreție sau cine știe din ce alte motive inavuabile, cei vizați nu di…