Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 7, 2016

Strașnica posteritate a bruitiștilor. Un mesaj de la Gavril Ședran

Prietenul Gavril Ședran reacționează la postarea mea privitoare la baloanele prea umflate și pleznite ale mereu mereu re-exportatei «avangarde» zise românești, cu Dada-Tristan Tzara în frunte.
Reproduc mesajul cu acordul autorului. Voi adăuga în zilele următoare câteva precizări ultra-subiective referitoare la statutul scandalagiilor de la Zurich.

«Dragă Dane,

Probabil fără intervenția ta privitoare la Tzara nu aș fi deschis măcar cotidanul  „24 heures” din 30-31 ianuarie cu cele 3 pagini dedicate  centenarului  Cabaretului Voltaire din Zurich, unul între altele, centenar după centenar în neîntreruptul șir de aniversări  din programul automatului de împrăștiat ceață.  Dada-ul nu mă mai interesa încă din studenție. Radicalitate de magazin de mărunțișiri de și pentru băieți și fete de tați, bolșevisme de mucava. Am în vedere grupusculul bucureștean & company.  Cumintele și laboriosul Jean, dacă m-ar auzi, cu degetul ridicat și capul puțin aplecat într-o parte  m-ar amenda …

Ce se ascunde sub pretențiile hegemonice ale englezei?

Être ou Avoir, telle est la question (Qu'est-ce qui se cache, linguistiquement parlant, derrière les prétentions hégémoniques de l'anglais?) 
Sursa https://www.academia.edu/1066742/%C3%8Atre_ou_Avoir_telle_est_la_question_Quest-ce_qui_se_cache_linguistiquement_parlant_derri%C3%A8re_les_pr%C3%A9tentions_h%C3%A9g%C3%A9moniques_de_langlais_

Temele „legii antilegionare” din perspectiva eticii memoriei ?

Notez, pro memoria, un articol, studiu, foarte important, în contextul agresiunii mercenarilor, propagandiștilor și ideologilor sub steag străin.Un articol care pare echilibrat dar e echilibristic.
Gabriel ANDREESCU, Temele „legii antilegionare” din perspectiva eticii memoriei. E vorba oare de un comentariu echilibrat și necesar la efectele și defectele  Legii de amendare a O.U.G. nr. 31/2002? în Noua Revistă a Drepturilor Omului, 2015 Nr 4.

Acad. Dinu C. Giurescu. Pe cine supără Istoria Românilor!?!

Pe cine supără Istoria Românilor!?!

Acad. Dinu C. Giurescu
Duminică, 07 Februarie 2016 20:35
Sursa http://www.art-emis.ro/jurnalistica/3356-pe-cine-supara-istoria-romanilor.html

Trufia de a șterge trecutul din memoria oamenilor

Elevii sunt invitaţi să-şi anunţe părinţii că, printr-o hotărâre plină de „patriotism” şi curaj, disciplina „Istorie” s-ar putea ca pe viitor să se numească „Educaţie cetăţenească”. Şi, uite aşa, ne-am întors victorioşi la epoca fericită când Roller coordona manualul „Istoria R.P.R.” - manual pentru învăţământul mediu. „Fericita” epocă în care tinerii erau îndreptaţi şi îndrumaţi printr-un manual unic, la reinventarea istoriei potrivit cu noile interpretări de sorginte marxistă. Mai este vreo diferenţă între atunci şi acum? Da, este, atunci era „Istoria Republicii Populare Române”, astăzi se numeşte „Istorie” - clasa a XII-a. Cu îndreptăţire ne întrebăm a cui istorie?

„Istoria românilor” a dispărut ca disciplină în învăţământul liceal

În fa…