Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 19, 2010

Quand la CIA infiltrait les milieux artistiques et culturels (vidéo ARTE 50 minutes)

http://my.opera.com/anamorphose/blog/d

Fruit de trois ans de recherches, ce documentaire montre comment les services secrets américains ont manipulé les milieux artistiques et intellectuels européens pendant la guerre froide. Beaucoup d’écrivains travaillèrent ainsi pour la CIA, très probablement à leur insu. Dans les années de l’après-guerre, les services secrets américains lancent une vaste opération d’infiltration des milieux européens de la culture. Ils lui consacrent plusieurs millions de dollars et s’appuient sur un organisme, le « Congrès pour la liberté de la culture », dont le siège se trouve à Paris. La capitale française est un lieu stratégique pour publier des revues lues jusqu’en Afrique, en Amérique latine et dans les pays arabes. Le Congrès pour la liberté de la culture s’intéresse aux artistes et intellectuels de gauche, qu’il essaie de soustraire à l’influence marxiste et de gagner à la cause américaine. En France, la revue « Preuves » dirigée par Raymon…

Scărpinatul în cap, o metodă pentru dezactivarea genei prostiei?

Aflu din presă că «Gena prostiei a fost descoperita de cercetatorii americani, in urma unui studiu pe soareci, fiind botezata "gena Homer Simpson", dupa faimosul personaj din serialul de televiziune animat Homer Simpson. Gena este activa in acea parte a creierului care regleaza modul in care animalele acumuleaza noi cunostinte si isi creeaza amintiri.

Dezactivarea acestei gene a facut ca soarecii inclusi in studiu sa devina mai descurcareti atunci cand au fost asezati intr-un labirint, iar memoria lor s-a dezvoltat mai mult.

"Marea intrebare este de ce noi - sau soarecii - detinem o gena care ne face mai putin destepti, o gena Homer Simpson", a spus John Hepler, profesor de farmacologie, autor al acestui studiu. "Cred ca nu vedem tabloul complet. RGS14 ar putea fi o gena de control cheie intr-o zona a creierului unde, atunci cand este dezactivata, se emit semnale privind capacitatea de invatare sau de memorare", a mai spus acesta.

Oamenii …

Scurt și cuprinzător. Gheorghe Zob. Temeiul actiunii de falsificare

Găsesc într-un comentariu la un mic eseu al Constanței Corbea, dintr-o publicație on line pe care o monitorizez, Acum TV, aceste explicații despre (14-2-2005 la 00:00) Temeiul actiunii de falsificare
«Prima cauza este ca sînt prea putine valori raportate la mulțimea celor care le doresc. Prea puține valori sînt pentru că oamenii nu accepta să trăiască autentic descoperind ei inșiși valori.
A doua cauză se situează undeva in zona invenției geniale: marfa tuturor mărfurilor, banul. Totul poate fi transformat in ban deci si valoarea materiala si spirituala. Este un moment istoric cantitativ in lume, moment in care poate fi aplicata aritmetica. Intr-o societate de calitate, aritmetica e neputiincioasa si omul nu mai poate fi calculat si deci nu mai poate fi evaluat in unitati marfare. Nu sintem in acel moment, bineinteles.»
Zob Gheorghe
Excelentă observație, despre originalitate ei nu mă pot pronunța.