Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 6, 2011

Colectivism intelectual românesc

Colectivism intelectual românescoctombrie 10, 2011
Vladimir Tismăneanu : „Dintre toate pericolele care ameninţă libertatea în Europa Centrală şi de Est, cel mai mare e renaşterea spiritului colectivist. Acesta nu e un colectivism intelectual, internaţionalist, cum e comunismul. E un colectivism primitiv, parohial, care se bazează pe concepte precum «patrie», «naţiune» sau chiar comunitatea de sânge.”
Titus Filipas, care îl citează pe V.T. crede că : «Doctrina Partidei Naţionale incorpora, la începutul secolului XIX, ideologia primară a lui Destutt de Tracy ca pe o ideologie de nation-building. Ioan Eliade Rădulescu alcătuia Gramatica tipărită în anul 1828 la Sibiu pe baza Gramaticii filosofice a lui Condillac şi a Gramaticii generale a lui Destutt de Tracy. Istoricul Fernand Braudel spunea că o Civilizaţie are o Gramatică. Gramatica de la Sibiu a produs imediat creşterea exponenţială a tipăriturilor în Limba Română care au fost cu nesaţ citite. Aceasta demonstrează că exist…

Un palindrom. Timpul nu mai curge într-un singur sens?

«Pe 11.11.11 la ora 11.11.11, data si timpul vor fi un palindrom, adica se va putea citi la fel de la stanga la dreapta si invers.Un astfel de eveniment se petrece odata la 100 de ani. Probabil ca si cei mai mari sceptici se vor opri pentru o secunda si vor reflecta asupra acestui moment perfect. Ceea ce face aceasta data unica este luna a 11a, este un număr cu doua cifre.

Astrologii se agita, numerologii cauta cele mai ciudate explicatii, iar profetii vorbesc despre sfarsitul lumii.

Numerologii, metafizicienii si teoreticienii lanseaza o ipoteza potrivit careia omenirea va fi martora unei „treziri” la nivel global, cu alte cuvinte vom fi martorii deschiderii unui portal spre o alta dimensiune.»

Un fenomen pe care îl vom trăi în somn sau treji? (d.c.)