Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 4, 2016

Etnomasochism

Va trebui să pun în circulație acest termen, care se aplică popoarelor sau etniilor, acelora care se lasă strivite, în timp ce gem de plăcere și nu de durere. Etnomasochism.
Dacă ar simți durere, românii ar trebui să urle în condițiile actuale, când fiecare în parte și majoritatea împreună suntem striviți, ni se zdrobesc testiculele, ni se atrofiază ovarele și rănesc uterele, se aplică decimarea prin boli și înfometare, se distruge matca neamului, prin desțărare și umilire colectivă.

Rasismul antiromânesc a «moldoveanului» Serghei Savvovici

Ambasadorul Pettit s-a răzgândit: Eu respect decizia și idealul unioniștilor, iar SUA nu au cum să împiedice Unirea dacă poporul dorește să se uneascăIulia Modiga6 septembrie 20165
Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a venit cu precizări după declarațiile de zilele trecute care au atras oprobiul public pe ambele maluri ale Prutului, potrivit cărora Republica Moldova nu e România, iar Moldova își are propria sa istorie, diferită de a României.

Diplomatul american a declarat în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu liderul PL, Mihai Ghimpu, că „puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”. Ambasadorul consideră că prin declarațiile sale nu a dorit să atingă în nici un fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunire și că Statele Unite nu are cum să împiedice reunificarea celor două state românești dacă poporul dorește Unirea. „Eu respect decizia și idealul unioniștilor”, a spus James Pettit.
„…

Al. Jar — Un scriitor de partid, agent comunist, călău în Spania războiului civil

Am reluat lectura volumului Conferința (secretă) a Uniunii Scriitorilor din iulie 1955 (Colecția FID, Editura Vremea, 2006). Volumul este editat de Mihai Coloșenco și prefațat de Pavel Țugui, activist de partid la CC al PMR la acea dată, bun cunoscător al subsolurilor, cabinetelor și coridoarelor partinice ale epocii.
Rețin două infomații, prima verificabilă, a două încă nu. Secretizarea absolută a informațiilor privind acest eveniment ideologic (vag literar) este o realitate, singurele aluzii fiind de găsit prin interviuri tardive acordate de unele dintre slugile, mai mult sau mai puțin credincioase, ale regimului colonial comunist : Paul Georgescu, Ov.Crohmălniceanu, Dan Deșliu, Mihai Beniuc, Nina Cassian, Maria Banuș, Al. Jar, Aurel Baranga, Eugen Frunză, Eugen Jebeleanu, Traian Șelmaru, Petru Dumitriu, Eusebiu Camilar, Zaharia Stancu, V.Em. Galan, Ion Vitner, actori ai «revoluției», unii recrutați de sistem ca gropari activi ai culturii române, în anii 1945-1965.
Transformarea câtor…

Augustin Buzura. Am luptat și eu la Salamina

«Dacă ne păstrăm obiceiurile dobândite şi pe câţiva dintre liderii de acum, n-ar fi exclus să devenim direct europeni înainte de a fi ajuns să fim cu adevărat români, adică să dispărem pur şi simplu sau, mai corect, să ne stingem asemenea strămoşilor noştri daci după înfrângerea lui Decebal. Limba nu ne mai poate ţine împreună,  pentru că a devenit un fel de grădină  invadată de buruieni, cum ar fi spus antipsihiatrul D. Laing, iar valorile ni le prezintă, îndeobşte   moartea, şi numai preţ de o zi. Atunci aflăm abia ce am avut şi ce am pierdut. Altfel, toţi se tem de toţi şi, desigur, toţi aceşti toţi de procurori iar aceştia de ei înşişi şi de alţi denunţători mai abili. O societate paranoizată şi paranoizantă care s-a predat fără luptă. Scrii sau taci, nu se întâmplă nimic, nu te aude nimeni, deşi toţi au certitudinea că sunt ascultaţi. Scriu cum scriu de peste o jumătate de secol, merg împotriva curentului tot de pe atunci şi nu fără consecinţe grave. Scriu, aşadar, …