joi, 4 iulie 2013

Salvarea poate să vină de la liniile mici, de la margine și nu de la centru?

Un comentator al articolelor lui Petru Romoșan din Cotidianul, care semnează cu numele unui personaj din Principele lui Eugen Barbu, Ioan Românul, scrie:«Ce cultură are România? Cultura decepției, cultura hoției, cultura corupției, cultura cerșitului, cultura a ceea ce se ridică ziua se dărâmă noaptea și cultura cu să-i moară și capra vecinului!» Ce să zic. Așa e, în linii mari. Salvarea poate să vină de la liniile mici, de la margine și nu de la centru?

luni, 1 iulie 2013

Voi urmări această informație

Bună ziua domnul Coja Ion. Domnule Ion, îmi pare atât de rău că a-ţi avut dreptate în ceea ce priveşte ţiganizarea României. Am văzut astăzi un fragment dintr-o ştire cum că nu ştiu ce aşa zisă persoană de afaceri ţigan, vrea să demareze demersurile pentru popularea unei zone din ţara noastră cu 12 milioane de ţigani din întreaga Europă. Să facă o ţară a lor, aici pe pământul nostru. Fie în Gorj fie în altă parte. Poate acum ne luminăm la cap şi ne dăm seama de ce numele ţării noastre s-a transformat din Dacia în România; de ce românii au fost exilaţi economic din ţara noastră în toată lumea; de ce ţiganii din ţigani au devenit rromi; de ce am văzut telemanele de genul "inimă de ţigan" la tembelizor; de ce avem taraf tv; de ce avem emisiuni în limba ţigănească pe tvr1; de ce avem atâtea manele pe toate posturile, pardon canalele, de televiziune; de ce... ;-( Dacă este în planul Lui Dumnezeu să se întâmple toate acestea, aşa să fie. Dacă nu, ce avem de făcut?

Voi urmări această informție.Am scris acum un deceniu cel ăpuțin despre propunerile unor etno-libertarieni occitani, care operează cu citate din Stalin despre problema națională, Era vorba în textele lor care propuneau modificări de graniță, de instalarea ăn Maramureș, în sudul Slovaciei și nordul Ungariei a unui stat al țiganilor. De la margine spre centru,rosătura, sau de la centru spre margine?