Treceți la conținutul principal

Legături invizibile. Fuga lui Pacepa, mazilirea și apoi cariera postdecembristă a lui Sergiu Celac.GDS

Extrag din cartea de memorii semnată de Dragoș Simionescu, În umbra puterii, vol. II, Editura PACO, această relație între fuga lui PAcepa și mazilirea lui Celac Sergiu, fost trannslator al lui Ceușeascu. Cariera lui Celac după asasinarea lui Ceușeascu devine explicabilă, nu ca victimă a lui Ceaușescu ci ca probabil complice al lui Pacepa.«Vestea despre fuga lui PACEPA Nicolae CEAUŞESCU a primit-o în timp ce se afla la mare, în delta. După scurt timp ne-am reîntors la Bucureşti unde am început verificările legate de împrejurările care au favorizat recrutarea trădătorului de către serviciile occidentale şi organizarea măsurilor de diminuare a urmărilor trădării acestuia. Volumul de muncă a fost enorm pentru că este unanim cunoscut că asemenea persoană a avut multe legături în rândul unor activişti marcanţi ai partidului precum şi în rândul ofiţerilor din armată şi securitate. Printre primele măsuri care au fost întreprinse a fost înlăturarea lui Sergiu CELAC, translatorul personal al preşedintelui, din imediata apropiere a acestuia, cunoscut fiind faptul că CELAC era unul din apropiaţii lui PACEPA cu care era în relaţii de familie, gurile rele afirmând că ar fi chiar rude. îmi amintesc bine acea perioadă întrucât a fost marcată de măsuri organizatorice ample: mutări, treceri în rezervă şi rechemarea de la post a unui număr considerabil de oameni de-ai noştri.

în orice caz defectarea lui PACEPA a fost o grea lovitură dată în primul rând sistemului naţional de securitate, întrucât trădătorul, cunoscând aproape în totalitate ofiţerii români de informaţii care lucrau în străinătate, precum şi parte din agenţii acestora, a oferit noilor săi stăpâni date despre ei, unii dintre ofiţeri fiind apoi lichidaţi sau reţinuţi de serviciile specializate din ţările în care acţionau.

în România ca măsuri imediate a fost schimbat indicativul U.M. 0920 (Direcţia de Informaţii Externe) cu U.M. 0544. totodată a fost înfiinţată U.M. Ci 195 care era încadrată cu /p. 284/ ofiţerii de contrainformaţii militare ce urmăreau verificarea şi protecţia cadrelor din exterior. Generalul DOICARU a fost numit ministru la turism fiind rupt aproape total de vechile îndeletniciri. A revenit totuşi pe scena politică după 1989 când a fost numit pentru scurt timp comandant, la fosta D.I.E. care s-a desprins de D.S.S. şi a devenit organism de sine stătător sub numele Serviciul de Informaţii Externe. Generalul DOICARU a fost înlocuit apoi de generalul CARAMAN şi a murit suspect în Moldova unde se spune că a fost victima unui „accident de vânătoare". »Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …