Treceți la conținutul principal

Transformare excepției în regulă, înseamnă abolirea regulilor

De ce ideologii dominanți ai epocii noastre, cu ajutorul presei teleghidate, caută transformarea excepției în regulă? Acestei tendințe, impusă cu mijloace propagandistice imense, i se pot alătura ca fiind similare, tendințele de a impune dictatura minorității asupra majorității, elogiul individualismului în defavoarea intereselor colective, propaganda în favoarea regionalismelor, inventate sau reciclate, în scopul destrămării unităților statale noi sau străvechi, dar care sunt toate rezultatul proceselor seculare de construire a națiunilor.
Transformare excepției în regulă, înseamnă abolirea regulilor. Anomia, confuzia se instaurează mai ușor. Nu este vorba de fapt de întărirea democrației, cum se afirmă manipulatoriu, ci de abolirea acesteia. Vorba poetului, când totul se poate, ce se mai poate?

Asta în vreme ce în câteva state se susțin și se impun procese inverse, de unificare, asimilare, se consolidează instituțiile și principiile imperiale. Printre ele, trei sunt de citat: Statele Unite ale Americii, Rusia, Israel. În curs de creare și în concurență cu un stat nou, Europa supranațională, care va fi condusă de liderii a două națiuni, Germania și Franța, ce se străduiesc să creeze Noul Imperiu Romano-german, cu capitala la Bruxelles.

Confuzia sexuală se manifestă ca ideologie la intersecția a două mulțimi (în sens matematic) : dominația minoritarilor și excepția devenită regulă. Există o comunitate dispersă, autoproclamată ca popor ales, care a fost mereu minoritară în toate contextele naționale, care se află în cursul construirii dublei sale identități mondial imperiale și local naționale, și ai cărui lideri speră să tragă toate foloasele din această dublă tensiune proiectivă. Mânăstire într-un picior, Ghici ciupercă ce-i?

În ultimele secole, contaminate de această ideologie a excepționalismului, trei alte popoare au încercat marea aventură a poporului ales: rușii (a treia Romă sau Noul Bizanț), germanii (arianismul, purificarea rasială, imperiul pe o mie de ani) și maghiarii. Dumnezeul acestora din urmă e Dumnezeul Maghiar, A Magyarok Istene, maghiarii au o misiune istorică și liderii lor ideologici, de la 1848 încoace, sub acoperirea teologiei naționale francmasonice pașoptiste, au vrut să controleze  și să asimileze singuri fostul Imperiu Austriac, adică toate popoarele vecine Ungariei, deși (sau tocmai) maghiarii în toată această regiune central și est-europeană erau în minoritate. Asimilarea nu a reușit dar a lăsat urme în onomastica din Ungaria și din Ardeal, care peemit îmcă identificarea asimilaților recenți, în numele de familie cu totul străine de cele originare maghiare, compensate cu pronume identificabile etnic, gen Acsád, Adony, Ajtony, Ákus (Acus), Álmus (Almus), Apor, Árpád (Arpad), Bánk (Bank), Bátur (Batur) =bátor, Béla, Bese, Becse, Berény, Bod, Bogát (???), Bojta, Bókony (Bokon), Bors, Bot, Botond, Botos, Botus, Bökény (Buken), Buda, Bulcsu, Csaba, anterioare creștinării maghiarilor.
Ideologiile care se află la rădăcina acestor proiecte sunt reactualizate și difuzate masiv. Textele formatoare sunt toate disponibile pe Internet. Doar sărăcia și celelalte fenomene de criză îi împiedică, pentru moment, pe cetățenii acestor state să se lase antrenați în acțiuni belicoase de liderii lor mai mult sau mai puțin charismatici. Saturarea ideologică a mentalului colectiv în aceste țări e în curs de instalare și dacă nivelul de trai se va îmbunătăți, așa cum s-a întâmplat imediat după 1933 în Germania, aventurismul politic poate găsi baza sa electorală.
Transformarea excepției în regulă este favorabilă minorităților, așa cum teoria falsă a pieții comerciale care se autoregularizează este favorabilă speculatorilor care lucrează ca peștele în apă într-un mediu unde nu există decât excepții și nu mai există reguli.
Dan Culcer

Textul de mai sus este un comentariu la un interesant studiu despre finanțatorii confuziei sexuale.
 https://www.firstthings.com/web-exclusives/2018/05/the-dark-secret-of-saint-marys-college
O prezentare în limba română a acestei teme poate fi cititiă aici
http://ioncoja.ro/in-asteptarea-referendum-ului-dedicat-familiei/


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Alegeri la scriitori. Mica publicitate sau Mica duplicitate

Nu am pentru moment decât titlul. Sunt convins că voi găsi subiectul și sper, de-asemenea, că voi găsi tonul necesar. Probabil după alegerile care se arată la orizontul patriei noastre de hârtie.
Până atunci, iată textul unei scrisori trimise președintelui Uniunii Scriitorilor din România, în întâmpinarea apropiatelor alegeri pentru postul pe care îl ocupă, încă. Cred că nu e greu de pronosticat : Nicolae Manolescu va fi reales. Printre altele, pentru că o seamă de electori sunt eliminați, privați de dreptul de vot, printr-o prevedere «statutară».

Stimați colegi,
Prin expresiile prezente în textul de mai jos, extras din convocatorul emis de Uniunea Scriitorilor din România la data de 16 Feb 2018, constat că sunt împiedicat să votez, mi se interzice să votez la aceste alegeri.
Lipsa prevederii normale, a votului prin împuternicire, ne interzice realmente de a ne exercita dreptul la vot, tuturor celor care, din motive diverse, nu se pot deplasa sau nu vor a se deplasa în localitatea u…

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan