Treceți la conținutul principal

Înștiințare oficială în nume propriu către Dl Dan Mircea Cipariu. Tema: Proces Uniunea Scriitorilor din România

Am trimis azi un mesaj intitulat Înștiințare în nume propriu către Dl Dan Mircea Cipariu. Tema: Proces Uniunea Scriitorilor din România

Stimate Domnule Dan Mircea Cipariu,
Aflu pe căi ocolite, ca urmare a unor mesaje de la Vasile Gogea, că ați declanșat o acțiune în justiție pe tema activității Uniunii Scriitorilor din România.
Întrucât nu m-ați informat în nici un fel despre conținutul exact al acestei acțiuni, nu mi-ați cerut acordul ca numele meu să figureze printre autorii acțiunii, vă rog să luați toate măsurile necesare ca numele meu să nu figureze în vreun fel în dosarul acțiunii Dv. în lipsa acordului meu scris expres.

În același timp, vă rog să mă țineți la curent cu orice inițiatiavă a Dv. pe această linie a reformei Uniunii Scriitorilor, fiind și eu membru al acestei Uniuni al  cărui destin, reformat sau nu, mă interesează.

Dan Culcer

écrivain, journaliste, traducteur-interprète

Domnul Dan Mircea Cipariu a avut amabilitatea de a-mi răspunde imediat.
O zi fastuoasă!
Domnule Dan Culcer,
Nu am folosit și nici nu folosesc numele cuiva în acțiunile mele în instanță!
Vă rog să accesați următorul link lămuritor:

Toate cele bune,
DMC

Există și o convocare  emisă pe Internet de Un Comitet de iniţiativă al Adunării Generale Extraordinare a Uniunii Scriitorilor din România difuzează
un «1.CONVOCATOR. În raport de situaţia financiară deficitară a asociaţiei, de stadiul soluţionării cauzelor aflate pe rolul instanţelor competente, de prevederile Statutului Asociaţiei UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA (art.17, 18,19, 20 din Statutul U.S.R., legal înregistrat, în 2005, prin Încheierea Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti din 15.04.2005) și ale OUG 26/2000, ale Regulamentului din 26/04/2000, privind organizarea Registrului asociaţiilor şi fundaţiilor, Registrului federaţiilor şi Registrului naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial, de faptul că din 1998 U.S.R. nu a mai înscris organe de conducere în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor, prin prezenta, Comitetul de Inițiativă al Adunării Generale Extraordinare a Asociației Uniunea Scriitorilor din România convoacă Adunarea Generală Extraordinară a membrilor asociației, care va avea loc în data de 18.03.2016, ora 09:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti, Calea Victoriei, nr.88, sector 1, Bucureşti.
Conform prevederilor OUG 26/2000 şi prevederilor Statutului U.S.R. legal adoptat şi înregistrat în 2005, în cazul în care la prima convocare nu se întruneşte cvorumul necesar (precizat de art. 20 din Statut), Adunarea Generală Extraordinară este reconvocată pentru data de 19.03.2016, ora 10:00, cu aceeași ordine de zi, în în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, B-dul Pache Protopopescu, nr. 62, sector.2.
Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA are drept scop respectarea legalităţii şi a prevederilor OUG 26/2000, precum şi înscrierea de modificări în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor.» etc.

Mi se pare cu totul nepotrivită această manieră de a convoca AG extraordinare. Nu știu [încă] cine sunt membrii Comitetului de inițiativă. Convocarea unor astfel de AGE trebuie să se facă nominal și personal, nu prin Internet. Altfel un grup mic, oricare ar fi și ori din cine ar fi compus, va putea face ce vrea, convocând persoanele care sunt aprioric de acord cu inițiativa și cu proiectul asociativ. Ceea ce nu cred că este nici legal, nici corect. Aștept clarificări pe adresa mea personală care este publică și se află la finele tuturor mesajelor mele mail, deci accesibilă oricărui Comitet. Nu accept ca legale nici un fel de inițiative sau mesaje care nu mi se adresează direct, pe aqceastă temă sau pe orice altă temă de interes colectiv sau individual. Dan Culcer
Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Târgu Mureș
Adresa personală 16 res, Les Nouveuax Horizons, 78990 Elancourt, France
dan.culcer@gmail.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …