luni, 30 martie 2015

Întrebări pentru fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din R.S.România, D. R. Popescu

Am postat pe Facebook, în cadrul grupului pentru reforma Uniunii Scriitorilor din Românai, câteva întrebări pentru fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din R.S.România, D. R. Popescu

1. Vă amintiți conversația pe care ați avut-o cu ocazia numirii Dv ca președinte al USRSR? Ce înalt funcționar de partid v-a convocat? Ce indicații vi s-au dat, ce sarcini vi s-au trasat?
2. Convocarea statutară a Consiliului Uniunii a fost amânată mereu și mandatul Dv. a fost prelungit nestatutar. La ordin sau din propria Dv. inițiativă?
3. La data încheierii misiunii Dv. de partid, care erau fondurile de care dispunea Uniunea, deci și Fondul Literar?
4. Ca membru vechi al Uniunii Scriitorilor, ce părerea aveți despre modul în care instituția a fost condusă după încheierea mandatului Dv.?
5. Vă amintiți de ecoul povestirii Dv, Leul albastru, de retragerea revistei Luceafărul din chioșcurile de presă? În arhivele cenzurii acestei situații i s-au dedicat câteva zeci de pagini de critici, autocritici și analize. Ați avut de suferit personal de pe urma acestei situații? Ați avut o interdicție de semnătură? Sunteți mândru și mulțumit ca scriitor că ați scris și publicat această proză?
Se angajează cineva să le transmită celor aici pomeniți întrebările noastre colegiale? Dacă aș putea obține adresa mail a scriitorului D. R. Popescu, le pot transmite singur.
Dan Culcer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu