duminică, 28 aprilie 2013

Revoluția care se pregătește prin subteranele Modei
«Un cetăţean german se duce la oficialităţi şi depune o cerere de renunţare la cetăţenia germană. Întrebat de ce vrea să renunţe la cetăţenia – totuşi! – germană, omul răspunde: din cauza homosexualilor! Uimit, funcţionarul cere explicaţii şi omul îşi deapănă povestea: „Când eram copil, pe vremea lui Hitler, homosexualii erau băgaţi în lagăre şi executaţi. După aceea, erau doar băgaţi la închisoare. Mai încolo, au început să iasă în stradă şi să danseze. Acum, au voie să se căsătorească”. Nedumerit, funcţionarul întreabă ce legătură are, totuşi, homosexualitatea cu emigrarea, la care omul răspunde cu năduf: „Îmi este frică să nu devină obligatorie!”»
Anecdota aceasta crudă și poate homosexofobă, dar profund filozoficească, dacă nu ne blocăm gândirea înainte de a o folosi, a fost citată într-o intervenție pe situl revistei ACUM.TV, pe marginea unei dispute interesante pe tema egalității dintre homosexualii militanți și heterosexuali. Subiect fierbinte și pe meleagurile frânce, unde adast, în contextul votului parlamentar în favoarea unei legi care a mobilizat masele contra pe străzi și voturile pro în Parlamentul Franței. 
Pe vremuri circula prin România, sub regimul comunist ceaușist o vorba similară : « Tot ce nu este interzis, este obligatoriu.» Se potrivea cu ceea ce simțeam și trăiam. Rămâne să cuget pentru a afla ce legătură este între regimurile din Europa occidentală, citate, adică Franța și Germania, și regimul comunist din România. Gândirea redogmatizată și supunerea necesară la cugetarea de sus în jos,  transformată și mascată probabil în cugetare de jos în sus, de masă. Și confuzia dintre libertate, egalitate, demnitate și homosexualitate, sub semnul comerțului fără frontiere. Fiindcă imediat după votarea legii, în Franța s-a organizat un mare târg de specialitate, cu produse pentru homosexualii care se vor mărita. Vom vedea deci pe marile bulevarde vitrine duble, de modă pentru hetero și homo. Ce diversitate comercială. Și ce câștiguri duble pentru fabricanții de modă de lux, pentru bogați, și de produse de serie, pentru cei săraci. Aici egalitatea nu e încă la modă, dar va deveni, va reveni la modă odată cu revoluția care se pregătește prin subteranele Modei.
D.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu