Treceți la conținutul principal
Revoluția care se pregătește prin subteranele Modei
«Un cetăţean german se duce la oficialităţi şi depune o cerere de renunţare la cetăţenia germană. Întrebat de ce vrea să renunţe la cetăţenia – totuşi! – germană, omul răspunde: din cauza homosexualilor! Uimit, funcţionarul cere explicaţii şi omul îşi deapănă povestea: „Când eram copil, pe vremea lui Hitler, homosexualii erau băgaţi în lagăre şi executaţi. După aceea, erau doar băgaţi la închisoare. Mai încolo, au început să iasă în stradă şi să danseze. Acum, au voie să se căsătorească”. Nedumerit, funcţionarul întreabă ce legătură are, totuşi, homosexualitatea cu emigrarea, la care omul răspunde cu năduf: „Îmi este frică să nu devină obligatorie!”»
Anecdota aceasta crudă și poate homosexofobă, dar profund filozoficească, dacă nu ne blocăm gândirea înainte de a o folosi, a fost citată într-o intervenție pe situl revistei ACUM.TV, pe marginea unei dispute interesante pe tema egalității dintre homosexualii militanți și heterosexuali. Subiect fierbinte și pe meleagurile frânce, unde adast, în contextul votului parlamentar în favoarea unei legi care a mobilizat masele contra pe străzi și voturile pro în Parlamentul Franței. 
Pe vremuri circula prin România, sub regimul comunist ceaușist o vorba similară : « Tot ce nu este interzis, este obligatoriu.» Se potrivea cu ceea ce simțeam și trăiam. Rămâne să cuget pentru a afla ce legătură este între regimurile din Europa occidentală, citate, adică Franța și Germania, și regimul comunist din România. Gândirea redogmatizată și supunerea necesară la cugetarea de sus în jos,  transformată și mascată probabil în cugetare de jos în sus, de masă. Și confuzia dintre libertate, egalitate, demnitate și homosexualitate, sub semnul comerțului fără frontiere. Fiindcă imediat după votarea legii, în Franța s-a organizat un mare târg de specialitate, cu produse pentru homosexualii care se vor mărita. Vom vedea deci pe marile bulevarde vitrine duble, de modă pentru hetero și homo. Ce diversitate comercială. Și ce câștiguri duble pentru fabricanții de modă de lux, pentru bogați, și de produse de serie, pentru cei săraci. Aici egalitatea nu e încă la modă, dar va deveni, va reveni la modă odată cu revoluția care se pregătește prin subteranele Modei.
D.C.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…