Treceți la conținutul principal
Înțelepciuni populare

Am găsit la adresa asta, citind interviul acordat de Ana Blandiana ziarului Adevărul, două fraze ale unor comentatori care m-au surprins prin concizie, dacă nu și prin exactitate.
Am fost și eu mereu surprins de numărul femeilor urâte și măritate. Vor fi având alte calități, invizibile. Nu mă gândesc doar la sex.

«Femeii urâte nici măcar vântul nu-i ridică fusta.»

A doua, poate apocrifă, fiindcă nu e sigur că autorul ar fi țigan, cum afirmă. Oricum admonestarea ambiguă se potrivește limbajului folosit de mulți comentatori din spațiile de expresie ale «presei libere».

«Sunt țigan, dar la noi nu se vorbește așa, arză-v-ar focul de români. Cred că voi vorbiți ca la ușa cortului, nu noi. Voi de ce ați mai mers la școala, la ce v-a folosit? 
V-a adus Ceaușescu de la marginea satelor la marginea orașelor și a făcut din voi niște tzărăsani cu un limbaj de trogloditi (la muzeul Antipa cu voi, în borcane cu formol alături de frații lui Bulă).» (Frații lui Bulă, aluzie la un banc care circula înainte de 1989.)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …