Treceți la conținutul principal

Grupul Societatea de mâine. Un viitor se construieste, nu se suporta

Bună ziua !
Mă adresez celor 188 de membri virtuali ai grupului. După cei câțiva ani pe care i-am petrecut împreună doresc să vă mulțumesc pentru stăruința Dv.


Constat că doar o mică parte din dezideratele exprimate la fondarea grupului au putut fi realizate, respectate. Depindea de noi toți și nu doar de mine să ajungem la o concatenare de visuri, proiecte și analize critice. Receptarea mesajelor a produs la început polemici benefice, apoi s-a instalat o inerție a așteptării, care mi se pare că reprezintă și o neîncredere în posibilitățile modificării, deci ale realizării proiectului de societate la care ar fi fost necesar să conlucrăm.

Eu nu mai pot să duc de câtăva vreme povara alimentării în texte a grupului. Se vede din sumarele pe ani și pe luni. Există încă o activitate doar pentru că unii dintre noi trimit același mesaj la câteva grupuri la care sunt abonați dar nici o creativitate nu se mai manifestă de mult.
Voi încheia deci ceeace credeam că poate fi o misiune de provocare și de întreținere a dialogului, de exercitare a productivității futurologice, cu un gând sceptic.

Vom avea parte, supraviețuitori inerți, de viitorul pe care ni-l pregătesc trepădușii cleptocrației instalate cu voia sau fără voia noastră, în România.


Nu acesta este viitorul meu. Dacă nu pot face nimic ca să-l modific, măcar să îmi declar dezacordul total și anticipat.
Nu urlu de ciudă și dezamăgire deși asta aș dori să fac, doar fiindcă sunetul nu se transmite în acest mesaj.


Suntem între pereții capitonați ai unei camere de balamuc, de unde vocea celor care protestează și visează, considerați nebuni, nu răzbate spre o lume în care violența a redevenit metodă politică și unde hoții, mincinoșii și paranoicii au câștigat încă o bătălie. Poate nu și războiul.

Dan Culcer
P.S. Pot preda ștafeta. Dacă cineva dintre membrii grupului dorește să devină moderator și să continue, să mă contacteze la adresa dan.culcer@gmail.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …