duminică, 19 octombrie 2008

Grupul Societatea de mâine. Un viitor se construieste, nu se suporta

Bună ziua !
Mă adresez celor 188 de membri virtuali ai grupului. După cei câțiva ani pe care i-am petrecut împreună doresc să vă mulțumesc pentru stăruința Dv.


Constat că doar o mică parte din dezideratele exprimate la fondarea grupului au putut fi realizate, respectate. Depindea de noi toți și nu doar de mine să ajungem la o concatenare de visuri, proiecte și analize critice. Receptarea mesajelor a produs la început polemici benefice, apoi s-a instalat o inerție a așteptării, care mi se pare că reprezintă și o neîncredere în posibilitățile modificării, deci ale realizării proiectului de societate la care ar fi fost necesar să conlucrăm.

Eu nu mai pot să duc de câtăva vreme povara alimentării în texte a grupului. Se vede din sumarele pe ani și pe luni. Există încă o activitate doar pentru că unii dintre noi trimit același mesaj la câteva grupuri la care sunt abonați dar nici o creativitate nu se mai manifestă de mult.
Voi încheia deci ceeace credeam că poate fi o misiune de provocare și de întreținere a dialogului, de exercitare a productivității futurologice, cu un gând sceptic.

Vom avea parte, supraviețuitori inerți, de viitorul pe care ni-l pregătesc trepădușii cleptocrației instalate cu voia sau fără voia noastră, în România.


Nu acesta este viitorul meu. Dacă nu pot face nimic ca să-l modific, măcar să îmi declar dezacordul total și anticipat.
Nu urlu de ciudă și dezamăgire deși asta aș dori să fac, doar fiindcă sunetul nu se transmite în acest mesaj.


Suntem între pereții capitonați ai unei camere de balamuc, de unde vocea celor care protestează și visează, considerați nebuni, nu răzbate spre o lume în care violența a redevenit metodă politică și unde hoții, mincinoșii și paranoicii au câștigat încă o bătălie. Poate nu și războiul.

Dan Culcer
P.S. Pot preda ștafeta. Dacă cineva dintre membrii grupului dorește să devină moderator și să continue, să mă contacteze la adresa dan.culcer@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu