Treceți la conținutul principal

Pecetea lui Solomon sau steaua albastra a lui David, un tag antisemit?


 

Poate fi pecetea lui Solomon sau steaua albastra a lui David un tag antisemit? Doar imbecilii și manipulații propagă sau evită să recunoască natura manipulatorie a acestei acțiuni, sub steag străin, a interpretării ei delirante. Să imprimi pe zidurile orașului Paris steaua albastră a lui David, exact așa cum figurează acest simbol pe steagul statului Israel, nu poate fi un act antisemit. 

Dimpotrivă, sunt convins că este semnul victoriei dorite și anticipate de comunitatea evreiască pariziană, în războiul cu agresații palestinieni, deveniți agresori violent reactivi la invazia de coloni evrei înarmați, care rod mereu câte o bucată din spațiul lor vital. 

Nu poate avea vreo semnificație anti-iudaică sau anti-israeliană nici dacă ar fi fost imprimată exclusiv pe clădiri locuite de evrei, așa cum sunt multe de pildă în arondismentul al XIX-lea parizian. Am lucrat în această zonă aproape 30 de ani, Paul Goma locuia într-un apartament cu chirie moderată din aceeași zonă. Este una din zonele dens locuite de evrei, de chinezi și de arabi, fără ca vreodată să fi auzit sau trăit vreo situație conflictuală.

Am citit (vezi mai jos sursa) că autorii tagurilor ar fi fost niște cetățeni ai Moldovei și că au fost identificați și arestați rapid. Ceea ce mă face să cred că, pentru un motiv oarecare, erau deja fișați, altfel nu văd cum, din mulțimea de autori probabili, puteau fi atât de rapid identificați. Chiar dacă au fost denunțați de un locuitor care i-a văzut aplicând negativele pe zidul unei școli. Cine i-a plătit pentru asta? Presa tace mâlc pe tema asta. Vor fi rapid expulzați, fiindcă sunt ilegali. Și nu vom afla poate niciodată cine au fost comanditarii. Dacă ar fi fost o acțiune de protest a unor cercuri anti-israeliene, cu referință la războiul din Gaza, autorii, actanții nu aveau de ce să nu-și asume actul, devreme ce mii de oameni au participat în stradă la manifestații de protest, legale sau ilegale, în favoarea populației civile palestiniene, bombardată de armată statului Israel, fără nicio reținere, în chip de represalii.  

Aceste stat a declarat oral război unei entități care nu are statut de stat, prin glasul unui prim-ministru al Israelului și al unor generali ai armatei, Tsahal. Bizară simetrie. Rusia nu declară război Ucrainei și numește conflictul armat, operație specială, deși adversarul este un stat membru al ONU, atacul fiind un răspuns rus la agresiunea ucraineană recuperatoare a unor teritorii care, conform uzanței internaționale, credibil sau nu, și-au declarat independența pe criterii etnice, teritoriile, se pare majoritar rusofone, fiind la granița cu Rusia.

Israel declară război nu unui stat, ci unui teritoriu care are un statut convențional ambiguu, pe care îl administrează palestinienii, dar care, de fapt, nu beneficiază decât de o pseudo-suveranitate.

În Franța există formațiuni asociative sau comunitare evreiești militante, uneori deosebit de agresive, protejate de o impunitate tradițională, despre a căror activitate nu aflăm prea multe, fiindcă sunt discrete, dacă nu secrete,  decât cu prilejul unor acțiuni de genul celei contra librăriei românești, Librairie du Savoir, acum câteva decenii atacată și iar proprietarul ei terorizat pentru difuzarea unei cărți critice la adresa politicii statului Israel, semnată de filosoful Roger Garaudy. De atunci sionismul a devenit o ideologie sanctuarizată, cel ce face o analiză critică a consecințelor aplicării pe teren a acestei ideologii riscă acum amenzi usturătoare, ba chiar și pedeapsa cu închisoarea, fiindcă definiția antisemitismului a fost modificată în acest sens, pentru a fi identificat cu anti-sionismul, orice critică publică devenind act de lès-majestate, pentru care este prevăzută o pedeapsă penală sau o amendă ilegală, anti-constituțională prin definiție, nefiind urmarea administrării de probe în contradictoriu, în fața justiției ci doar actul abuziv al intervenției unei asociații care se prezintă, fără nici o delegație formală, ca reprezentând, chipurile, interesele unui grup minoritar. Pentru moment evreii habotnici ultra-ortodocși, antisioniști prin definiție, care neagă baza ideologiei sioniste, nu sunt încă pedepsiți. 

Corb la corb nu-și scoate ochii. Deși toată lumea știe că doar varianta galbenă a stelei lui David a avut sau poate avea o semnificație negativă pentru niște evrei, fiindcă purtarea ei, cu sens infamant, a fost impusă de naziști în Germania condusă de Hitler, după 1933, interpretarea aberantă a prezenței stelei albastre a fost acceptată ca naturală și difuzată în buclă de toată presa controlată. Excepții de interpretare lucidă și calmă există totuși, de pildă emisiunea lui Aldo Sterone, pe un canal Youtube personal.

https://www.youtube.com/watch?v=EyhqqyMMYKQ

Concluzia mea este că apariția acestui simbol evreiesc nu are și nu poate avea nici o semnificație negativă, fiind vorbă de o supra-interpretare abuzivă, construită prin complicitatea dintre presa franceză manipulatorie, dirijat reactivă și interese comunitare, împănate cu unele manifestări de psihopatie colectivă.

Mai nou se lansează o altă ipoteză, tot atât de manipulatorie. Priviți imaginea de mai sus.

Étoiles de David taguées : la piste d’une manipulation pro-russe

Autorii acestor taguri pun modelul la aceeași înălțime, lucrează fără grabă, sunt profesioniști. Se știu susținuți, fără să fie în pericol.

P.S. Din ziarul Cotidianul  aflu că pentru guvernul iranian sau poate pentru iranieni în general a fost o « surpriză neplăcută, via Google Earth să observe că «pe acoperişul unei clădiri a aeroportului de la Teheran este ştanţată o imensă stea a lui David, celebrul simbol evreiesc. Imaginea a provocat iritare maximă în Iran. Autorităţile iraniene, care se află la cuţite cu Israelul, au cerut urgent îndepărtarea simbolului evreiesc. Scandalul a izbucnit după ce steaua cu şase colţuri a fost observată recent cu ajutorul motorului de căutare Google Earth, la 30 de ani de la construcţia clădirii.

Explicaţia pentru existenţa sa este foarte simplă. Clădirea a fost construită chiar de ingineri israelieni, înainte de Revoluţia Islamică. Israelul şi Iranul au fost în relaţii bune până la Revoluţia Islamică din 1979. Conflictul dintre cele două ţări s-a accentuat puternic mai ales în ultimul deceniu.»

https://www.cotidianul.ro/surpriza-google-earth-steaua-lui-david-pe-acoperisul-aeroportului-din-teheran/

O știre veche (care se actualizează în contextul conflictului grav dintre Israel și gruparea armată Hamas și ajunge la mine ca argument suplimentar la interpretarea de mai sus.

Bibliografie

«Le 7 octobre 2023. Vendredi dernier, un couple a été arrêté dans le 10e arrondissement de Paris pour dégradation aggravée par le fait qu’elle a été commise en raison de l’origine ou de la religion, a appris actu, confirmant une information de BFMTV

https://actu.fr/ile-de-france/paris_75056/paris-deux-moldaves-arretes-apres-avoir-tague-sur-commande-des-etoiles-de-david_60287293.html

Une action « commanditée par un tiers »

Âgés de 33 et 29 ans, l’homme et la femme, originaires de Moldavie, sont soupçonnés d’avoir dessiné une étoile de David bleue sur la façade d’un établissement scolaire. C’est un riverain qui les a signalés, après les avoir vus taguer ce symbole de la religion juive. Selon Le Figaro, des pochoirs ont été retrouvés en leur possession au moment de leur interpellation. L’étoile, que l’on retrouve au centre du drapeau de l’État d’Israël, a été effacée le jour même.

En garde à vue, les deux individus ont déclaré avoir commis cette infraction sur la commande d’un tiers, précise le parquet de Paris. En situation irrégulière, ils ont été conduits au centre de rétention administrative. La procédure judiciaire a fait l’objet d’un classement au motif « sanction d’une autre nature », en l’espèce leur expulsion du territoire, précise le parquet.

Un lien avec les tags apparus les jours suivants ?

À cette heure, il n’y a pas de lien établi entre ces faits, et leurs auteurs, et les nombreuses autres dégradations du même acabit commises les jours suivants dans la capitale, les Hauts-de-Seine et la Seine-Saint-Denis. Plusieurs étoiles de David ont en effet été retrouvées taguées en bleu au pochoir dans le 14e arrondissement, à Vanves, Saint-Ouen…

Des faits condamnés de toutes parts, mais sur lesquels la justice s’interroge : ces nombreux tags réalisés dans la foulée de celui du 10e arrondissement ont-ils « pour but d’insulter le peuple juif ou d’en revendiquer l’appartenance » ? Leurs auteurs n’ont pas été identifiés à ce jour.

Le parquet a précisé ne pas savoir si ces tags "ont pour but d'insulter le peuple juif ou d'en revendiquer l'appartenance, notamment puisqu'il s'agit de l'étoile bleue" et non jaune (comme celle dont le port était imposé aux Juifs par les nazis). Il a estimé nécessaire d'enquêter, "au regard du contexte géopolitique et à son retentissement au sein de la population"»



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O mizerabilă formă a confuziei criteriilor

« Cercetarea lui George Voicu seamănă cu gestul energic al omului care deschide larg fereastra, într-o încăpere neaerisită. Ne atrage atenţia, implicit, că nu e suficient să examinăm cvasi-dispariţia evreilor din cultura română de azi, sau uciderea lor, în timpul Holocaustului. E necesar să rememorăm premisele şi contextele care au putut face toate acestea cu putinţă. »- scrie Laszlo Alexandru în revista sa electronică , recenzând cartea lui George Voicu, Radiografia unei expatrieri: cazul Lazăr Şăineanu , recent publicată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” de la Bucureşti. Voi citi negreșit cartea lui George Voicu. Tocmai fiindcă probabil rememorează nu doar premisele și contextele cvasi-dispariției ci și cele ale prezenței evreilor în cultura română. Fiindcă, tocmai acest aspect este adesea eludat de cercetarea românească. Ne-am putea întreba ce are acest subiect istoric, de altfel pasionant și plin de triste învățăminte de minte pentru

Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc

 Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc Texte și surse documentare. Stimați colegi scriitori, difuzez o serie de legături, sau linkuri cum se zice în romgleză , pentru informarea Dvs., pentru reconstituirea unor intervenții în presă, care, în rezumat, se reduc la un denunț, inițiat de Nicolae Manolescu, relansat de Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș. În spatele unei pretinse polemici grupul declară, în toate oficinele la care au acces, că aș prezenta un sindrom de antisemitism . Sunt acuzat de «antisemitism» pentru că am afirmat într-un studiu din revista Vatra , că succesul, cât este, real sau construit propagandistic, al operei lui Norman Manea pe piața cărții, are la bază un troc intracomunitar, scrierea unui pamflet comandat, intitulat Felix Culpa . Cronologia simplă și declarațiile lui Norman Manea pot servi drept probe, alături de diverse articolele mai vechi din România literară , publicate d

România. Secolul al XIX-lea. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri

 Invazia economică și demografică a României în a două jumătate a secolului al XIX-lea are un aspect care poate fi pus în legătură cu comerțul actual de droguri. E vorba de cucerirea până aproape de monopolizare a comerțului cu alcooluri de către evrei. Singura cârciumă din Copalnic-Mănăștur, localitate ardeleană în care au trăit strămoșii mei, era ținută de evreica Zeiger Roza, localul fiind așezat lângă pod. Vindea alcool extras din porumb care provoca uneori orbirea consumatorilor. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri.