Treceți la conținutul principal

Democrația este practica politică prin care guvernele îi aleg pe cei care îi vor alege.

«Într-o democrație, regula este că cetățenii îi aleg pe cei care îi guvernează. Dar, în practică, și guvernele tind să aleagă cine le alege. Aceștia fac această alegere elaborând legi privind cetățenia și legile electorale, dar și prin implementarea politicilor de migrație, recurgând la redistribuirea electorală în scopuri politice (gerrymandering) sau împiedicând dreptul la vot.»
Seria de prelegeri oferite de College de France, analizează modul în care majoritățile etnoculturale, în scădere în statele membre ale Uniunii Europene (UE), încearcă să își păstreze puterea și identitatea în fața propriului declin demografic și a afluxului de migranți. Teza susținută este că actualul conflict dintre liberalism și iliberalism în Europa nu este altceva decât expresia rivalității dintre două imagini, idealizate și opuse, ale „poporului” ales de diferite guverne. Liberalismul manifestă aprobarea acordată unui corp politic care este inclusiv și reprezentativ pentru diversitatea societăților moderne. Iliberalismul se bazează pe majoritarismul democratic pentru a păstra caracterul etnic al democrațiilor naționale.
Iată comentariul meu : Democrația este practica politică prin care guvernele îi aleg pe cei care îi vor alege.

 Problema societăților europene actuale este dominația curentului ideologic liberalist, care se bazează pe sprijinul băncilor și întreprinderilor transnaționale, și exprima interesele imperiale ale SUA dar nu numai, adică pe acelea ale proprietarilor și acționarilor băncilor mondiale, care controlează producția monedei, forma cea mai agresivă a capitalismului financiar. Pentru moment singura forță care se opune în rânduri dispersate, din păcate, acestei tendințe mondialiste este naționalismul și patriotismul. Tocmai de aceea această forță de apărare este atacată cu atâta înverșunare, discreditată și etichetată în cele mai perverse moduri. În spatele lor, manipulanții sunt ideologii liber-schimbismului, cei - aceiași pe care Eminescu îi ataca cu mijloacele ziaristului, sociologului și demografului, invadatorii de acum peste un veac ai Moldovei și apoi ai României. Nu mă refer la evrei în general (căci în ciuda aparențelor comunitate iudaică nu este un bloc) ci la acei lideri care se folosesc de masa ascultătoare a comunității pentru a-și organiza bunăstarea personală și excesul de putere.

Text original al invitației la conferințele de la College de France. «En démocratie, la règle veut que les citoyennes et les citoyens élisent celles et ceux qui les gouvernent. Mais, dans les faits, les gouvernements tendent eux aussi à choisir celles et ceux qui les élisent. Ils opèrent ce choix par l'élaboration de lois sur la citoyenneté et de lois électorales, mais aussi par la mise en place de politiques migratoires, par le recours au redécoupage électoral à des fins politiques (gerrymandering), ou encore par l'entrave au droit de vote

Une série de conférences proposées par le College de France analyse la façon dont les majorités ethnoculturelles, en diminution dans les États membres de l'Union européenne (UE), tentent de préserver leur pouvoir et leur identité face à leur propre déclin démographique et à l'afflux migratoire. La thèse défendue est que le conflit actuel entre le libéralisme et l'illibéralisme en Europe n'est autre que l'expression de la rivalité entre deux images, idéalisées et opposées, du « peuple » que se choisissent différents gouvernements. Le libéralisme manifeste l'approbation donnée à un corps politique inclusif et représentatif de la diversité des sociétés modernes. L'illibéralisme s'appuie sur le majoritarisme démocratique pour préserver le caractère ethnique des démocraties nationales.

Comentarii

  1. Da, binevenit text pentru aceste zile desfășurând debandadă la scenă deschisă și baba oarba în culise. Citez pentru mai buna memorare: ”manipulanții se folosesc de masa ascultătoare a comunității pentru a-și organiza bunăstarea personală și excesul de putere”.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O mizerabilă formă a confuziei criteriilor

« Cercetarea lui George Voicu seamănă cu gestul energic al omului care deschide larg fereastra, într-o încăpere neaerisită. Ne atrage atenţia, implicit, că nu e suficient să examinăm cvasi-dispariţia evreilor din cultura română de azi, sau uciderea lor, în timpul Holocaustului. E necesar să rememorăm premisele şi contextele care au putut face toate acestea cu putinţă. »- scrie Laszlo Alexandru în revista sa electronică , recenzând cartea lui George Voicu, Radiografia unei expatrieri: cazul Lazăr Şăineanu , recent publicată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” de la Bucureşti. Voi citi negreșit cartea lui George Voicu. Tocmai fiindcă probabil rememorează nu doar premisele și contextele cvasi-dispariției ci și cele ale prezenței evreilor în cultura română. Fiindcă, tocmai acest aspect este adesea eludat de cercetarea românească. Ne-am putea întreba ce are acest subiect istoric, de altfel pasionant și plin de triste învățăminte de minte pentru

Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc

 Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc Texte și surse documentare. Stimați colegi scriitori, difuzez o serie de legături, sau linkuri cum se zice în romgleză , pentru informarea Dvs., pentru reconstituirea unor intervenții în presă, care, în rezumat, se reduc la un denunț, inițiat de Nicolae Manolescu, relansat de Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș. În spatele unei pretinse polemici grupul declară, în toate oficinele la care au acces, că aș prezenta un sindrom de antisemitism . Sunt acuzat de «antisemitism» pentru că am afirmat într-un studiu din revista Vatra , că succesul, cât este, real sau construit propagandistic, al operei lui Norman Manea pe piața cărții, are la bază un troc intracomunitar, scrierea unui pamflet comandat, intitulat Felix Culpa . Cronologia simplă și declarațiile lui Norman Manea pot servi drept probe, alături de diverse articolele mai vechi din România literară , publicate d

România. Secolul al XIX-lea. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri

 Invazia economică și demografică a României în a două jumătate a secolului al XIX-lea are un aspect care poate fi pus în legătură cu comerțul actual de droguri. E vorba de cucerirea până aproape de monopolizare a comerțului cu alcooluri de către evrei. Singura cârciumă din Copalnic-Mănăștur, localitate ardeleană în care au trăit strămoșii mei, era ținută de evreica Zeiger Roza, localul fiind așezat lângă pod. Vindea alcool extras din porumb care provoca uneori orbirea consumatorilor. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri.