Treceți la conținutul principal

Cogitațiuni la o «Nouă revoluție»

Evident, urmăresc cu atenție situația din România. Numărul demonstranților crește. Prezidentul Iohannis se adresează mulțimii și o încurajează să se opună adoptării unor ordonanțe de urgență prin care acțiuni de tipul deturnării de fonduri sau chiar furtul din avutul public sub 200 000 de roni devin aproape legale, oricum nepedepsibile.  Se va observa că vorba «nepedepsibil» conține pedeps, adică pds și ps, social democrați și socialiști. Că partidul la putere mâine nu se va mai chema PSD, nu are nici o importanță. Jucătorii sunt aceiași. Nimic nu e întâmplător în lumea limbajului.
Unii speră că va izbucni o nouă revoluție. Trebuiesc imprimate din timp certificatele pentru viitorii revoluționari. Nu știu cine a avut ideea cu cetificatele, prima dată, dar a fost o idee de geniu pentru racolarea unui electorat iliescian. Nu cred că strada va determina ceva. Determinarea actelor politice viitoare este deja clară. Sursa: Ceea ce a ieșit din urne ultima dată, contrazicea așteptările celor care l-au susținut pe Iohannis. Nimeni nu mă poate face să cred că catindatul minoritarilor și al curățeniei morale germanice, cu matrapazlâcuri în spinare din perioada sibiană, se opune de capul său și în numele Legii supreme unor «abuzuri legale» ale unei majorități parlamentare. Cineva dorește o criză și organizarea de noi alegeri. De recitit Codul electoral și prerogativele Președintelui.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …