Treceți la conținutul principal

Un caz de parazitism

Concluzia mea definitivă : Internaționala comunistă și internaționala capitalistă, în ciuda aparențelor (contradicția între proprietatea privată și cea colectivă), au la bază aceiași ideologie. Anti-naționalismul, în numele etnismului unei singure națiuni, liber-schimbismul în numele unor corporații supranaționale, care ignoră interesele comunităților naționale și ale indivizilor, în numele interesului acționarilor și proprietarilor, distrugerea suveranității naționale a statelor, în numele unei construcții suprastatale aparent egalitare și federative, dar de fapt în numele suveranității și absolutismului unei mic grup de națiuni sau a unei singure «națiuni» imperiale și a peștelui său «remora», care, lipit de spinarea rechinilor, a balenei, a parazitat mereu și succesiv națiunea imperială : spaniolă, italiană, britanică, rusă sau americană.

Un caz de parazitism. Inotător leneș, peștele remora parazitează alți pești mai mari - partenerii săi preferați sunt rechinul, balena, țestoasele marine sau chiar bărcile. Peștele se lipește de alții cu placa ca o ventuză puternică, plasată pe capul său, care înlocuiește înotătoarea dorsală. El curăță peștele de care este atașat de parazitii săi, deoarece se hrănește cu ceea ce găsește pe gazda sa, se furișează în branhii ; se hrănește , de asemenea , uneori, cu resturi de rechini .S-a constatat că sistemul său de fixare deteriorează pielea anumitor gazde. Atașamentul este atât de puternic încât pescarii leagă o frânghie la coada peștelui remora, care prin lipire îi ajută să prindă o broască țestoasă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…