Treceți la conținutul principal

Despre Vintilă Horia la televiziunea din România

Pe canalul Realitatea TV http://webtv.realitatea.net/live se mai poate vedea o dezbatere despre opera și activitatea lui Vintilă Horia. Este o dezbatere care ar fi putut să fie mai coerentă și ar  fi trebuit să sublinieze posibilitatatea separării ideologiei și opiniei de produsul artistic.
Amalgamul sau dependența absolută a celor două domenii au fost teoretizate de marxisti, de ideologii stângii revoluționare și de comuniști, de la Lenin la Jdanov.

Fără cronologie istoria ar fi o groapă de gunoaie. Activitatea lui Vintilă Horia se întinde pe aproape un secol. Vremurile trecute nu pot fi judecate din perspectiva prezentului.

Decontextualizarea și ideologizarea forțată a oricărei dezbateri culturale în România actuală, în Europa sau în Statele Unite, practicată de operatorii șantajului «holocaustic», șantaj la care suntem supuși din 1989 încoace, repun în actualitate tezele jdanoviste și hitleriste ale delictului de opinie.
Se încearcă degradarea civică a scriitorului Vintilă Horia acum, în 2106, prin efectele perverse ale legii scelerate, 217/2015. Astfel un autor de articole politice anticomuniste, de analize naive despre salvarea Europei (par defaut) prin național-socialism, preferată atunci, între 1930 și 1940, distrugerii Europei de către comunismul colonial sovietic, devine «hitlerist» în 2016, așa cumfusese declarat de un tribunal după 1945. Un tribunal politic care acționa în temeiul ideologiei adverse. Ca și cum ar fi fost preferabilă distrugerea Europei de către comunismul colonial sovietic. Distrugere pe care ideologii «holocaustici» o consideră și o prezintă ca pe o victorie împotriva nazismului. Distrugere de tip colonial,  ale cărei efecte abătute asupra Europei de Est sunt dacă nu ignorate, măcar escamotate de acești ideologie nombriliști (doar durerea lor contează!).
De fapt ideologii «holocaustici» (nu evreii, în general, cum susțin unii) sunt adepții internaționalismului neocapitalist-neocomunist, mascați în democrați și luptători pentru drepturile minorităților. Drepturi evocate și folosite pentru dizolvarea, descompunerea identității națiunilor, în favoarea modelului cenușiu al diktatului și al «federalismului » marilor puteri. Căci amestecul de culori culturale și de identități istorice create de popoare în mileniul trecut nu poate da decât cenușiul uniformizator al standardizării, care este în curs să supună lumea de la Pekin (Beijin) la Washington, de la Rejkiavik la Capul Horn. (dan  culcer)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alegeri la scriitori. Mica publicitate sau Mica duplicitate

Nu am pentru moment decât titlul. Sunt convins că voi găsi subiectul și sper, de-asemenea, că voi găsi tonul necesar. Probabil după alegerile care se arată la orizontul patriei noastre de hârtie.
Până atunci, iată textul unei scrisori trimise președintelui Uniunii Scriitorilor din România, în întâmpinarea apropiatelor alegeri pentru postul pe care îl ocupă, încă. Cred că nu e greu de pronosticat : Nicolae Manolescu va fi reales. Printre altele, pentru că o seamă de electori sunt eliminați, privați de dreptul de vot, printr-o prevedere «statutară».

Stimați colegi,
Prin expresiile prezente în textul de mai jos, extras din convocatorul emis de Uniunea Scriitorilor din România la data de 16 Feb 2018, constat că sunt împiedicat să votez, mi se interzice să votez la aceste alegeri.
Lipsa prevederii normale, a votului prin împuternicire, ne interzice realmente de a ne exercita dreptul la vot, tuturor celor care, din motive diverse, nu se pot deplasa sau nu vor a se deplasa în localitatea u…

Despre lege, prietenie, încredere și proprietate. In căutarea unei tablouri de familie

Textul de mai jos a fost publicat pe Internet în paginile acestui blog al meu, Jurnalul unui vulcanolog, difuzat și unor ziare din Târgu Mureș, după cîte știu, rămas nepublicat.


Il trimit [poștal, semnat, imprimat și recomandat] spre luare la cunoștință unei familii de potlogari, formată din Carol și Rodica Puia. Ca să știe dânșii că necinstea lor nu va rămâne nepedepsită moral, fiind făcută publică.
Am luat hotărârea să procedez astfel pentru trei motive :
Fiindcă justiția română a fost incapabilă să analizeze situația cu obiectivitate și echilibru, să apere proprietatea mea, așa cum o cere constituția în numele căreia acționează, preferînd să refuze judecata în fond și ascultarea martorilor, cercetarea probelor documentare, în numele unui formalism juridic inacceptabil. Poliția, prin reprezentanții ei locali, a tergiversat ancheta ani de zile.
Arhivele Comisiei de patrimoniu a județului Mureș în care se aflau documentele privind istoricul acestei situații au fost pierdut…

Un mujic obosit la Paris în 1985

În vizită la noi, Matei Cazacu, istoriograful, și Angelika, a sa soție. Prieteni buni. Pe coridor apartamentului care servește de galerie cu portrete familiale, Matei vede caricatura mea, realizată în vara lui 1985, de un meșter anonim, la Paris, în Piața din fața Muzeului de la Beaubourg. Deci pe vremea când eram încă turist în Franța.
Matei Cazacu își amintește, privind caricatura, că Ilie Constantin, poetul tansferat și el la Paris, cu câtiva buni mai înainte de mine, în căutarea unei himere, îi spusese în 1987, probabil, când ne reîntâlneam amândoi la Paris, că Dan Culcer «are o figură de mujic obosit» Caricatura din 1985, pe care o reproduc, este o perfectă ilustrare a acestei observații poetice.