Treceți la conținutul principal

Manevre de acaparare, reconstituirea latifundiilor

Am publicat aici http://arhiva-romanilor.blogspot.fr/2016/03/adevaruri-despre-care-nimeni-nu.html un comentariu la o listă de revendicări cesionate, se pare, de Paul de România, un soi de prinț cerșător, unor oameni de afaceri, despre care se afirmă că ar fi evrei. Că sunt turci sau tunguși, cetățeni israelieni, evrei din China sau evrei de munte, români verzi, nu ar avea nici o importanță. Reconstituirea latifundiilor fiind o acțiune care lezează interesele colective ale majorități, orice încercare de acest gen mi se pare periculoasă. Dar ține de o realitate enervantă că presa din România nu caută să afle mai mult, așa cum afirmă autorul notei preluate de mine, o persoană care semnează Costache Munteanu. Am trimis nota în România, unui ziarist de investigații. Sper să aflu că baza celor scrise de Munteanu este reală și că o cercetare va duce la blocare acestor manevre de acaparare.
D.C.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …