luni, 29 februarie 2016

Sub regimul saturației

Sub titlul Placa neputinței noastre, Gazeta de Maramureș publică o știre. 
http://www.gazetademaramures.ro/placa-neputintei-noastre-15204
«Liceul „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei este al doilea din ţară ca număr de elevi arestaţi în perioada comunistă. 29 de tineri au intrat „cu ghiozdanul” în temniţele comuniste, unii au murit, alţii s-au îmbolnăvit sau au ieşit din închisori abia la maturitate. În memoria lor, săptămâna trecută a fost montată o placă în holul liceului sighetean. După o săptămână, placa a fost demontată din cauza presiunilor făcute de evrei, pe motiv că unii elevi ar fi fost [membri ai Frățiilor de Cruce, deci] legionari.
 


  Încă o probă că rețeau informatorilor este bine implantată și activă, comunitatea în numele căreia acționează rețeaua și agenții ei este sensibilizată și puternic îndoctrinată. 


Dar trăim vremea saturației. Ca ins ce a avut trista ocazie de a învăța istoria României și a românilor din manualul Roller, vreau să știe agenții sub steag străin că nimeni și nimic nu mă poate opri să-mi cinstesc eroii, să mi-i aleg după criteriile mele. Și nu mai accept ca niște nimeni să-mi impună liste negre. Nu e vorba de legionari sau de anti-legionari, de democrați sau anti-democrați, ci de morți pentru apărarea libertății României ocupate de armata unui stat străin, de exercitarea libertății de opinie, de dreptul nostru de a ne scrie istoria fără imixtiunea unei perspective străine, oricare ar fi ea și oricât s-ar declara de legitimă. O falsă legitimitate bazată pe legi care fac referință la decizii de justiție inacceptabile, fiindcă au fost emise de pseudo-justiția unui regim de trădători, de cozi de topor, de colaboraționiști, instalat sub ocupație străină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu