Treceți la conținutul principal

Colind-pluguşor - 2016

Primesc din California, de departe, un semn de bună-voință prietenească, de la Ion și Rafila Nicorici, români plecați din Stârci, satul din care se trage o spiță a Culcereștilor. Din aceasta a coborât adică descălecat și medicul Dimitrie Culcer, cel care a stat la temelia neamului Culcereștilor din Gorj.
Reproduc colindul fiindcă îmi face plăcere să se știe că am prieteni printre oameni cu care n-am stat față-n față niciodată.
Le mulțumesc și le urez lor și familiei lor din țara trans-atlantică tot binele și sărbători fericite. d.c.


Colind-pluguşor - 2016

Lui Dan Culcer, Paris.
Originar din Bogdan-Haza-Stârci -

Navigam grăbit pe net
Patinând” pe patru ”roate”
Când surpriza, îmi dă piept:
Parcă am fi, dintr-o cetate”?

Era cred pe la Crăciun
Când ”aflam” întâmplăturor
Că vorbeam de-un sat comun
Stârciul - nost, al amânduror”

Ne-a dat netul, bun prilej
Dezlegând o taină fină
Nu doar sat, ci același ”vrej”:
Cu nevastă-mea - o tulpină”

Spulberată - vrajba vorbei
Ce agită colbul urii
Noi ”zăcând” de taina ”slovei”
Pe altarele culturii...

Eu ... zăbavnic printre ”mici”
Dumneata, cu rol de mentor
De ne revedem la Stârci...
Celebrăm - ”un doctor stentor”

Amândoi, creștini sub ”Cruce”
Același Mântuitor
Dacă vântul bârfe duce...
Fraţi de Cruce, în veci nu mor”

Zile bune - nesfârşite!
Binecuvântări, să-avem!
Sărbători mai fericite” -
De la-un Prunc din Betleem” !

John I.Nicorici, Los Angelles, California.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Alegeri la scriitori. Mica publicitate sau Mica duplicitate

Nu am pentru moment decât titlul. Sunt convins că voi găsi subiectul și sper, de-asemenea, că voi găsi tonul necesar. Probabil după alegerile care se arată la orizontul patriei noastre de hârtie.
Până atunci, iată textul unei scrisori trimise președintelui Uniunii Scriitorilor din România, în întâmpinarea apropiatelor alegeri pentru postul pe care îl ocupă, încă. Cred că nu e greu de pronosticat : Nicolae Manolescu va fi reales. Printre altele, pentru că o seamă de electori sunt eliminați, privați de dreptul de vot, printr-o prevedere «statutară».

Stimați colegi,
Prin expresiile prezente în textul de mai jos, extras din convocatorul emis de Uniunea Scriitorilor din România la data de 16 Feb 2018, constat că sunt împiedicat să votez, mi se interzice să votez la aceste alegeri.
Lipsa prevederii normale, a votului prin împuternicire, ne interzice realmente de a ne exercita dreptul la vot, tuturor celor care, din motive diverse, nu se pot deplasa sau nu vor a se deplasa în localitatea u…

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan