Treceți la conținutul principal

Colind-pluguşor - 2016

Primesc din California, de departe, un semn de bună-voință prietenească, de la Ion și Rafila Nicorici, români plecați din Stârci, satul din care se trage o spiță a Culcereștilor. Din aceasta a coborât adică descălecat și medicul Dimitrie Culcer, cel care a stat la temelia neamului Culcereștilor din Gorj.
Reproduc colindul fiindcă îmi face plăcere să se știe că am prieteni printre oameni cu care n-am stat față-n față niciodată.
Le mulțumesc și le urez lor și familiei lor din țara trans-atlantică tot binele și sărbători fericite. d.c.


Colind-pluguşor - 2016

Lui Dan Culcer, Paris.
Originar din Bogdan-Haza-Stârci -

Navigam grăbit pe net
Patinând” pe patru ”roate”
Când surpriza, îmi dă piept:
Parcă am fi, dintr-o cetate”?

Era cred pe la Crăciun
Când ”aflam” întâmplăturor
Că vorbeam de-un sat comun
Stârciul - nost, al amânduror”

Ne-a dat netul, bun prilej
Dezlegând o taină fină
Nu doar sat, ci același ”vrej”:
Cu nevastă-mea - o tulpină”

Spulberată - vrajba vorbei
Ce agită colbul urii
Noi ”zăcând” de taina ”slovei”
Pe altarele culturii...

Eu ... zăbavnic printre ”mici”
Dumneata, cu rol de mentor
De ne revedem la Stârci...
Celebrăm - ”un doctor stentor”

Amândoi, creștini sub ”Cruce”
Același Mântuitor
Dacă vântul bârfe duce...
Fraţi de Cruce, în veci nu mor”

Zile bune - nesfârşite!
Binecuvântări, să-avem!
Sărbători mai fericite” -
De la-un Prunc din Betleem” !

John I.Nicorici, Los Angelles, California.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alegeri la scriitori. Mica publicitate sau Mica duplicitate

Nu am pentru moment decât titlul. Sunt convins că voi găsi subiectul și sper, de-asemenea, că voi găsi tonul necesar. Probabil după alegerile care se arată la orizontul patriei noastre de hârtie.
Până atunci, iată textul unei scrisori trimise președintelui Uniunii Scriitorilor din România, în întâmpinarea apropiatelor alegeri pentru postul pe care îl ocupă, încă. Cred că nu e greu de pronosticat : Nicolae Manolescu va fi reales. Printre altele, pentru că o seamă de electori sunt eliminați, privați de dreptul de vot, printr-o prevedere «statutară».

Stimați colegi,
Prin expresiile prezente în textul de mai jos, extras din convocatorul emis de Uniunea Scriitorilor din România la data de 16 Feb 2018, constat că sunt împiedicat să votez, mi se interzice să votez la aceste alegeri.
Lipsa prevederii normale, a votului prin împuternicire, ne interzice realmente de a ne exercita dreptul la vot, tuturor celor care, din motive diverse, nu se pot deplasa sau nu vor a se deplasa în localitatea u…

Despre lege, prietenie, încredere și proprietate. In căutarea unei tablouri de familie

Textul de mai jos a fost publicat pe Internet în paginile acestui blog al meu, Jurnalul unui vulcanolog, difuzat și unor ziare din Târgu Mureș, după cîte știu, rămas nepublicat.


Il trimit [poștal, semnat, imprimat și recomandat] spre luare la cunoștință unei familii de potlogari, formată din Carol și Rodica Puia. Ca să știe dânșii că necinstea lor nu va rămâne nepedepsită moral, fiind făcută publică.
Am luat hotărârea să procedez astfel pentru trei motive :
Fiindcă justiția română a fost incapabilă să analizeze situația cu obiectivitate și echilibru, să apere proprietatea mea, așa cum o cere constituția în numele căreia acționează, preferînd să refuze judecata în fond și ascultarea martorilor, cercetarea probelor documentare, în numele unui formalism juridic inacceptabil. Poliția, prin reprezentanții ei locali, a tergiversat ancheta ani de zile.
Arhivele Comisiei de patrimoniu a județului Mureș în care se aflau documentele privind istoricul acestei situații au fost pierdut…

Un mujic obosit la Paris în 1985

În vizită la noi, Matei Cazacu, istoriograful, și Angelika, a sa soție. Prieteni buni. Pe coridor apartamentului care servește de galerie cu portrete familiale, Matei vede caricatura mea, realizată în vara lui 1985, de un meșter anonim, la Paris, în Piața din fața Muzeului de la Beaubourg. Deci pe vremea când eram încă turist în Franța.
Matei Cazacu își amintește, privind caricatura, că Ilie Constantin, poetul tansferat și el la Paris, cu câtiva buni mai înainte de mine, în căutarea unei himere, îi spusese în 1987, probabil, când ne reîntâlneam amândoi la Paris, că Dan Culcer «are o figură de mujic obosit» Caricatura din 1985, pe care o reproduc, este o perfectă ilustrare a acestei observații poetice.