marți, 1 septembrie 2015

IICCMER. Pseudo-dispute și slugărnicii oportuniste

«Dispute la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Patru membri ai Consiliului Ştiințific cer schimbarea preşedintelui Institutului pentru declaraţiile pe care le-a făcut despre Legea "anti-legionară", transmite Digi 24.
Cei patru membri ai Consiliului Ştiințific anunţă că deja s-au auto-suspendat din funcţii până când Guvernul îi găseşte înlocuitor lui Radu Preda.
Aceştia resping declaraţiile şefului lor potrivit cărora legea anti-legionară, promulgată deja de preşedinte, ar fi o lege pro-comunistă.
Aprecierea este în măsură să jignească memoria tuturor celor care au fost victime ale terorii legionare sau ale dictaturii comuniste, cred membriiConsiliului.
Cei patru sunt: Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Pârvulescu și William Totok."Dezaprobăm declarațiile președintelui Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), dl. Radu Preda, care, între altele, susține teza că așa numita lege 'anti-legionară' este o lege 'pro-comunistă'. În consecință, ne autosuspendăm din Consiliul științific al IICCMER până în momentul desemnării unui nou președinte executiv al acestui institut de către Guvernul României",informează un comunicat de presă semnat de cei patru și transmis luni AGERPRES.
Ar mai fi o soluție, la care auto-suspendații, auto-spânzurații, cum s-ar zice, nu s-au gândit. Să rămână ei suspendați și să fie numiți alți patru membri ai Consiliul Științific. Sunt încă destui specialiști în domeniul crimelor comunismului, acitvi, chiar foarte activi, care așteaptă să ia locul acestora. Prezidentul Klaus Iohannis nu are ce-i i-ar trebui să aibă, adică un curaj de sinucigaș, ca să înfrunte ordinele de sus, de mai de sus. Așa că Radu Preda va zbura, nu se știe unde.
În orice caz, Zoe Petre, fostă consilieră prezidențială pe vreme lui Emil Constantinescu, unul din ratații noștri prezidenți, și Wiliam Totok nu sunt specialiști în crimele comunismului. Totok este mai degrabă vânător de antisemiți și de informatori sau spioni nemți i(sași, șvabi), în slujba Securității, ceea nu înseamnă că ar fi și anti-comunist. Dimpotrivă, disidența lui Totok, pe când trăia în România, era levogiră. Zoe Petre este  o politicardă infiltrată probabil cu sarcini în PNȚ, și specialistă în istorie antică, cum o dovedește lista de mai jos.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Zoe_Petre
  • Commentaire aux Sept contre Thebès d’Eschyle (en collaboration avec Liana Lupaș), 
  • Les Belles Lettres, Paris (Editura Academiei Române, București, 1981) - pentru care a obținut Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Române),
  • Civilizația greacă și originile democrației (București, 1993),
  • Societatea greacă arhaică și clasică (texte antice traduse și comentate) (București, 1994),
  • Cetatea greacă, între real și imaginar (București, 2000),
  • Vârsta de bronz (eseuri) (București, 2000),
  • Practica Nemuririi. O lectură critică a izvoarelor grecești referitoare la geți (Iași 2004).
  • La Roumanie après 1989 (en collaboration avec Catherine Durandin, Paris 2008).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu