marți, 15 septembrie 2015

O lege pentru liniştea altora

Provocat de Legea 217/2015, pe care o consider inutilă, anti-constituțională și a-juridică. am trimis un articol la Observatorul cultural, adică Doamnei Carmen Mușat. Era lung, mai mult de două pagini de revistă, și mi s-a cerut natural să-l înjumătățesc. Am reușit în parte și l-am retrimis acum două zile. Aștept decizia. 
Articolul începe așa : 
O lege pentru liniştea altora 
de Dan Culcer

«N. Steinhardt a numit cu dreptate lupta de clasă, rasism social. Tensiunea sau lupta între „rase”, națiuni sau comunități este numită mai nou „război între civilizații”. O perifrază care motivează agresiuni pentru impunerea, în exteriorul Occidentului, a unui model civilizațional „democratic” sau, de fapt, pentru a controla resursele planetare de energie în Orientul Apropiat și Mijlociu? Actele de agresiune sunt motivate de exportul de „democrație” (altădată de exportul de „revoluție”). Nici aceea nu a fost revoluție, nici asta nu e democrație.
Dar noi nu ne plasăm în poziția agresorului ci în aceea a agresatului. Pentru mine, ca parte a unei comunități care a fost agresată de ideologia și practica imperială comunistă, leninistă și stalinistă, începând cu 1917, apărarea nu poate fi etichetată drept xenofobie, rasism ci luptă pentru supraviețuire, pentru menținerea identității, condiția existenței individuale și colective. Orice acțiune de acest tip este legitimă. În limitele dreptului, fără legitimarea unei noi agresiuni, provocată de fostul agresat. În numele dreptului, în limitele dreptului internațional și a tratatelor, nu în numele celui mai tare.»
Vă invit să semnați o petiție contra unei directive «europene»care deși e lansată în Franța, ne privește pre toți cei care dorim să află adevăruri și refuzăm să ne îndopăm cu minciuni :
https://www.change.org/p/ne-laissons-pas-les-entreprises-dicter-l-info-stop-directive-secret-des-affaires-tradesecrets?recruiter=50549666&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu