luni, 15 iunie 2015

Luca Pițu și moartea

Am primit de la Ani Pițu, prin mesaj electronic (mel) vestea tristă și mereu oricum neașteptată a morții lui Luca Pițu, soțul ei, scriitorul care a inventat un limbaj și care și-a înscris numele printre inovatorii limbii române. 
Nu putem ști care dintre hibridi(o)zările sale se vor dovedi viabile, dar studiul acestora va permite, sper, o mai bună înțelegere a posibilităților limbii române.
Am fost prieteni de la distanță, nu știu să fi avut ocazia de a ne vorbi, ne-am scris nu multe mesaje, după 1990, am primit cărțile sale cu dedicație, mai ales pe cele din urmă, unde făcea un soi de memorialistică hâtră și tristă. Am avut un prieten comun, pe Marian Popa, despre care ceream vești de la Luca Pițu, atunci când, multă vreme, nu le mai aveam direct de la sursă.
Să se odihnească acolo unde și-a ales locul de odihnă, la Focșani, cel care excitase limba română uneori până la orgasm.
Doi cuvincioși autori «erotomani» ne-a dăruit România, prin Moldova de Vest, pe Emil Brumaru și pe Luca Pițu. Să le primim darul cu voioșie, fiindcă iubirea e mai puternică decât moartea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu