Treceți la conținutul principal

Discurs pentru un Ardeal independent sau propagandă pentru Ungaria Mare?

duminică, 8 februarie 2015

Discurs pentru un Ardeal independent sau propagandă pentru Ungaria Mare?

A székely hadosztályra emlékezett a HVIM (2014-12-01) 

Mi se pare extraordinară credința acestui grup de agitatori și propagandiști în soluția politică a Ardealului independent. 
Dar, în eventualitatea că ar fi posibilă o astfel de soluție de guvernare, despre cum ar fi să fie asigurată independența nu se spune nimic. Acest mic detaliu de geopolitică nu pare să preocupe vorbitorul plin de importanța misiunii sale. 
Nostalgia Ungariei Mari subîntinde aceste vorbiri patetice. Cred că îl putem încredința pe junele vorbitor că măcar noi, cei care producem această sinteză pe un blog, nu suntem nici naivi, nici înfricoșați de o asemenea perspectivă. În primul rând fiindcă le vorbim limba și le cunoaștem cultura. Inclusiv cultura iredentă.
Din motive strict demografice, populația unui Ardeal independent este și rămâne majoritar românească. Ceea ce înseamnă că, prin regula majorității, conducerea Ardealului va fi majoritar românească. 
Crede cineva că interesele românilor ar fi aceleași cu ale maghiarilor, în acest caz improbabil în Ardeal? 
În ce mă privește, mă mir că nimeni nu vorbește de maghiarii săraci și de românii săraci, care sunt majoritari în Ardeal, ale căror interese nu coincid cu ale foștilor și noilor magnați care au reușit prin matrapazlâcuri juridice și ilegalitățu, complicități cu oligarhia și cleptocrația de la București, să se înstăpânească pe bunurile colective ale comunităților etnice locale.

Acest lucru va înceta când ne vom debarasa de cleptocrația româno-maghiaro-secuiască. Și vremea asta a venit.
Dan CulcerComentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …