Treceți la conținutul principal

După Vona Gabor, românii și maghiarii au o comunitate de destin.

Această știre, dincolo de caracterul provocator al prezenței unui om politic cu un program iredentist în România, merită să fie comentată. Și mai ales să fie căutați acei oameni care pot negocia conținutul concret al autonomiei solicitate, Pentru că despre asta este vorba, nu despre teoria autonomiei. Dan Culcer

Vona: A román állam nem tudja megakadályozni
JV
Forrás: Hír TV
2014. augusztus 07., csütörtök 15:47

Bármit is tesz Románia, Székelyföld autonómiája előbb-utóbb megvalósul – ezt mondta a Jobbik elnöke Borzonton az Erdélyi Magyar Ifjak táborában.

Vona Gábor szerint a román állam nem tudja megakadályozni a székely autonómiát. A politikus a magyar kormányt is bírálta, mert szerinte a kabinet nem tesz meg mindent azért, hogy az autonómiatörekvéseket nemzetközi szinten is támogassák. A pártelnök azt is mondta: a kisebbségi jogokat leszámítva a románok és a magyarok egymás sorstársai.
Traducere automată 

Orice ar face, România, autonomia Székelyföld va fi realizată mai devreme sau mai târziu - a spus presedintele Jobbik la Borzont în cadrul Taberei Tineretului Maghiar din Transilvania.
Gábor Vona crede că guvernul român nu poate împiedica autonomia secuilor. Politicianul a criticat, de asemenea, guvernul maghiar, susținând că Executivul nu a  făcut tot ce poate pentru a sprijini aspirațiile de autonomie la nivel internațional. Președintele partidului a mai declarat, de asemenea, că dincolo de controversa privitoare la drepturile minorității,  românii și maghiarii au o comunitate de destin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…