Treceți la conținutul principal
Reproduc din forumul Revistei 22, două intervenții pe marginea articolului obraznic și stupid semnat de Sorin Ioniță, expert în nu știu ce. Acest articol a fost reluat de autor în Contributors, fieful bine-gânditorului lăbărțat, Vladimir Tismăneanu. Textul lui Ioniță a avut parte de comentarii multe, pe ambele situri. Nu am stat să număr opiniile pro sau contra, cele nuanțate sau speriate, dar cred că pot aprecia natura comentariilor revoltate și negative ca un semn
că s-a umplut paharul. Chiar faptul că moderatorii, pe ambele suporturi, au dat drumul atâtor comentarii negative poate fi interpretat ca o expresia a unui acord cu sensul acestora, dacă nu și cu expresia lor. Românii încep să reacționeze virulent, să-și exprime saturația față de neîntreruptele bombardamente mediatice anti-naționale, anti-românești, denigratoare. Și, în fine, și față de propunerile tot mai evident iredentiste ale formațiunilor etnice militante, care se prezintă drept partide politice, fiind în fapt detașamentele de cercetași și de testatori ale trupelor de asalt aflate în așteptare. Știu că există astfel de trupe de asalt, paramilitare. Faptul că nu se face pomenire despre ele e semn pentru mine că presiunea asupra instituțiilor care răspund de securitatea și integritatea statului român sunt prea mari pentru ca ele să-și poată exercita datoria în mod temeinic. E vremea să ne întrebăm de ce? Ori e deja tîrziu? Dan Culcer 

26.03.2013 | Dan Culcer a scris:
Sorin Ioniță o numește ironic pe Sabina Elena, «Jeanne d’Arc de Covasna cu tentă Barbie». Dacă Sorin Ioniță ar fi fost bine informat despre gradul de periculozitate și despre virulența reală a iredentismului unguresc și ar fi scris la vremea respectivă ceva asemănător despre provocările lui Csibi Barna, i-am acorda dreptul de a comenta ironic acțiunea adolescentei. A crede că acțiunea lui Csibi Barna a fost o provocare fără ecou și susținere populară, doar fiindcă acesta se auto-filma și nu era înconjurat de mulțimi entuziaste de honvezi călări, este dovada că individul nu are decât informații din presa internet iar opiniile sale corespund ideologiei pe care o servește. Totuși, ca ungur i-aș fi dat lui Sorin ioniță una peste bot pentru că numește steagul meu tricolor o cârpă. Ca român, aș face la fel. Nu doar pentru că o astfel de blasfemie nu este acceptabilă și trebuie pedepsită în baza legii române, ci mai ales pentru că prostia fudulă și stilul vulgar de ziarist năimit trebuie pedepsite nu doar moral. Cozile de topor trebuie trimise la munca de jos înainte de a ajunge la munca de sus. Acest fel de activiști ai burgheziei compradore trebuie puși la punct de mici, altfel ne vom trezi cu ei, selectați de îndrumătorii noștri politici transatlantici, cărora le dă astfel semn de supunere Sorin Ioniță, pe posturi de îndrumători ideologici, de prim-miniștri sau, de ce nu, președinți ai României. Ceea ce eu n-aș vrea. Sursa nervozității lui Sorin Ioniță este teama că se vor forma altfel de tinerii politicieni în România și astfel cariera lui, începută sub atît de bune auspicii de slugă, s-ar putea termina înainte de a începe de-a binelea.

27.03.2013 | Vasile Zărnescu a raspuns:
Domnule Dan Culcer, Gresiti cind il invinovatiti pe acest gura-casca, Sorin Ionita, de penurie informationala. NU uitati ca se lauda ca este „analist de politici publice ExpertForum (EFOR)“, deci este o scula care nu poate avea circumstante atenuante ca „nu a stiut“! Ca atare, el trebuie tratat drept ceea ce se numeste (se pare ca de la Lenin incoace) un „idiot util“ – adica, intr-adevar, un mercenar de presa, mai ales ca este angajat la revista 22, oficina a Fundatiei Soros pentru o societate „deschisa“, supranuita „caracatita Soros“ (vedeti, referitor la aceasta, si articolele „Reinstituirea horthysmului (4)“, pe http://ro.altermedia.info/istorie-alternativa/reinstituirea-horthysmului-ultimul-episod_8638.html#more-8638 şi „Ofensiva antiromaneasca a UDMR“, pe http://ro.altermedia.info/politica/ofensiva-antiromaneasca-a-udmr_8141.html). 
„Societate deschisa“ in sensul de foarte permisiva imixtiunilor straine, inclusiv sub forma insinuanta, perfida, cu glazura elitista, practicata de Sorin Ionita-Gura-cască in articolul de față. Dar aveti dreptate cind apreciati ca trebuie băgat la pușcărie pentru defaimarea drapelului țării. Dar nu o s-o faca nici un ministru al Guvernului Ponta, de vreme ce chiar Victor Ponta, in seara închiderii alegerilor parlamentare a propus ca din guvernul sau să faca parte și U.D.M.R., desi aceasta organizatie fascistă scăpase „la mustață“ să fie pe din-afara de Parlament. Asa ca, pînă l-o baga la puscarie guvernul, romanii – sau, mai degraba maghiarii si maghiarizații – să-i aplice metoda „csibi barna“. Faptul ca ii spoieste, nitel, cu catran, si pe hungariștii din Har-Cov este doar de fațadă, ca sa par obiectiv, dar denigrarea esentiala este contra României. Totusi, tot pentru obiectivitate, ii atrag atentia lui Sorin Ionita-Gura-casca sa renunta la mimetismul cosmopolit din expresia „xenofobia e scuzabilă“, deoarece cuvinitul „xenofobie“ este o idiotenie tipic frantuzeasca. Pentru detalii sa citeasca articolul „Cuvantul xenofobie trebuie scos din uz“, acesibil aici: http://ro.altermedia.info/mass-mediacenzura/cuvantul-xenofobie-trebuie-scos-din-uz_9022.html#more-9022.

Comentarii

  1. Vă mulţumesc pentru republicarea dialogului. M-am exprimat, totuşi, elegant, la adresa pîrţîngăului, fiindcă nu eram sigur că, dacă-l înjuram mai abitir, cum merită, adminnistratorul forumului mi-ar mai fi postat comentariul.
    Dar nu trebuie să fiţi pesimist şi să vă exprimaţi temerea că "ar fi prea tîrziu". Niciodată nu este prea tîrziu să punem mîna pe arme. I-am alungat pe turci, i-am alungat pe sovietici, îi vom alunga şi pe americani şi, între timp, îi vom alunga şi pe guvernanţii trădători, pînă să apuce bozgorii să iasă-n drum ca şarpele.
    Oricum, faptul că aţi reprodus dialogul nostru facilizează cunoaşterea şi difuzarea lui de către alţii şi, astfel, contribuie la conştientizarea celor care au fost hrăniţi cu demagogie politică în aceşti 23 de ani.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …