Treceți la conținutul principal

Lumpen-milionarul Dan Diaconescu și indignările lui Andre Pleșu


Andrei Pleșu se lamentează pe tema ascensiunii lui Dan Diaconescu, televizualul milionar și liderul incontestabil al «Partidului Poporului Român - Dan Diaconescu». Nu există nici o deosebire de scop între diferitele partide de același tip de pe firmamentul bălos al cerului politic al României de după 1990, ci doar o deosebire de obrăznicie. Ceea ce îl oripilează pe ezotericul Andrei Pleșu este mai ales vulgaritatea. În subsidiar caracterul mesajelor televizuale, oferta unor emisiuni de «disoluție sufletească» și «torpoare intelectuală». Destul? Pe Andrei Pleșu nu îl deranjează (sau ignoră ?) nedreptatea făcută unor oameni care s-au solidarizat în jurul proiectului lui Constantin Cojocaru, și s-au trezit deposedați, fără preaviz de semnăturile lor, imensa dezinformare cu ajutorul căreia Dan Diaconescu a reușit să destabilizeze inițiativa politică serioasă și curată a lui Constantin Cojocaru, cu al său Partid al Poporului. Inițiativă lui Constantin Cojocaru a fost sabotată prin acțiuni conduse de Dan Diaconescu dincolo de limita legalității, depășită prin complicitatea unor judecători care i-au îngăduit găinarului să manipuleze procedura de fundare legală, prin crearea acestui partid parazitar, un partid căpușă.

Să nu fi auzit niciodată Andrei Pleșu de acțiunea economistului Constatin Cojocaru, de propunerile sale legislative, de partidul pe care l-a înființat legal și de conflictul juridic cu serviciile de sabotaj ale lui Dan Diaconescu (sau ale celor pe care îi servește Paiața) pe această temă? Or modul de funcționare al justiției din România nu are nici o importanță, pentru esteții noștri intelectuali specializați nu în ingeri ci în ingerări ? Pentru ei contează prezentarea platoului, stilul, tacâmul, nu substanța mor(t)ală, tehnica juridică profund imorală a acțiunilor acestui lumpen-milionar. (dan culcer)


«În conditii normale, —scrie undeva Andrei Pleșu — despre Dan Diaconescu n-ar fi trebuit să știm nimic. Inteligenta lui nu depăseste marginile unei sprintare smecherii de Caracal, raporturile lui precare cu limba română se inscriu strict intr-o functionalitate de duzină, infătisarea si comportamentul lui pendulează intre banal si stinjenitor. Ar fi putut fi organizator de chermeze intr-un tirg de provincie, ar fi putut, in cel mai bun caz, să facă o carieră de activist in vreun consiliu judetean din Oltenia. Dar pentru că sintem in România, acest ins "fără insusiri" (cum ar fi spus Musil) a devenit milionar si vedetă. Ziarele vorbesc de o avere aiuritoare (30 de milioane de euro, 2 Rolls-Royce- uri, un Bentley, 2 elicoptere, iaht, vile etc.). A fost premiat de Asociatia Profesionistilor din Televiziunea Română, dar si de altii, a fost sef la Jurnalul national si la Cotidianul, face rating, vrea să se extindă pe piata internatională, iar de curind, după dramoleta cu arestarea, amenintă că va candida la presedintie, in numele unui nou partid, botezat, nici mai mult, nici mai putin, "Partidul Poporului Român". Să fie vreun secret genetic? (Aud că tatăl milionarului nu e nici el de ici de colo: a trimis o scrisoare presedintelui SUA, propunindu-i să instaleze o bază militară americană la Caracal). Cum să-ti explici un asemenea succes, cum să pricepi transformarea neantului în stea? Nu poți decât să citezi un admirator al OTV-ului, care, pe un blog, ii spunea tandru patronului: "iești (sic!) cel mai tare!".
Dan Diaconescu nu are decât un singur criteriu: audiența. Si o singură abilitate: acomodarea la nivelul cel mai de jos al consumului public: cadavre pierdute, vraci providentiali, scandaluri politice și de familie, dezvăluiri senzationale. Prost-gust, trivialitate, sub-nutritie intelectuală, hârjoană calomnioasă, jeg. Justificarea? Lumii ii place. Lumea vrea! Lucrurile de genul ăsta ii plac, in orice caz, dlui Diaconescu. Ăsta e universul lui, dacă nu cumva mă înșel si, de fapt, cind nu e pe post, se dezmorteste nitelus răsfoind Shakespeare sau Rimbaud. Da, lumea vrea tot soiul de ieftinătăti, tot soiul de stimulente pentru viscere. Mă mir că nu vedem incă pe OTV executii in direct, seriale porno, copii torturati si crime filmate "cu camera ascunsă". Rating-ul ar deveni apocaliptic. Există, in fiecare din noi, o zonă inavuabilă de cruzime, curiozitate vicioasă, perversiune morală. A valorifica insă tocmai această zonă, a intărita ce e mai rău in om, a face spectacol din mizerie, a convoca "publicul larg" la o extatică bălăcire in lături e cinic, e iresponsabil, e ucigător. Sper că, din cind in cind măcar, Dan Diaconescu are mici insomnii, vagi nelinisti sufletesti: în fond, e un periculos distribuitor de droguri, un instigator la disolutie sufletească, la torpoare mentală, la sub-umanitate. Mineriada de hirtiei totusi, ni se spune - o spune Dan Diaconescu insusi - România se bucură să-i devoreze oferta. Am mai spus-o: nicăieri in lume (atita cât pot vorbi din experientă directă) nu există un asemenea post de televiziune. Există posturi comerciale, există emisiuni indoielnice, dar nicăieri nu se ingăduie unui utilizator al eterului să livreze, zece ore pe zi, dejectie pură. Nici o televiziune cit de cit responsabilă nu-si invită spectatorii să savureze haznaua. Dacă insă România poate fi echivalată cu "fanii" OTV, atunci avem dreptul să spunem că România este o amenintare la adresa propriei ei sigurante nationale. Nu teroristii, nu coruptia si cu atit mai putin presa in ansamblul ei. Ci România lui Dan Diaconescu. »
«Aici atingem punctul central al perplexitătii si al nelinistii. Căci in vreme ce CSAT face gafa de a-si antagoniza intreaga lume gazetărească, punind-o pe aceeasi listă cu Bin-Laden, membri marcanti ai aceleiasi institutii, de la presedinte la prim-ministru, de la unii membri ai cabinetului la parlamentari subtiri "de-ai nostri" consimt să apară la OTV. Cine critică puterea n-o poate face decit interesat si se face vinovat de trădare. Cine omoară, seară de seară, suflete e frecventabil. Traian Băsescu face "in direct" schimb de bancuri cu Dan Diaconescu, ii răspunde sugubăt la intrebări de genul "v-ati inselat vreodată nevasta?" sau "care din fetele din studio vă place mai mult?" si stabileste că 99% dintre români ascultă cu plăcere manele, (precizind, totusi, că el personal e mai "elitist": se distrează cu colinde "chiar si vara"). Stiu, asa-i politica! E vorba de "fineturi" electorale, de strategice jocuri de picior. Dar asta nu face decit să-mi sporească ingrijorarea fată de maladia natională intruchipată de OTV. Si să-mi amplifice teama fată de România lui Dan Diaconescu.»


Dan Diaconescu a reuşit înscrierea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), o decizie definitivă în acest sens fiind luată luni de către Curtea de Apel Bucureşti.
«Ziua de 19 septembrie o să rămână o zi importantă, sperăm noi, în istoria României. Cred că o s-o declarăm şi zi liberă sau ziua justiţiei cu adevărat independente după ce vom veni la putere. Important este că astăzi s-a născut a doua forţă mare politică a ţării, sperăm ca ea să fie prima după alegerile următoare. Nu cred că din acest moment ne mai poate sta ceva în cale. Probabil că o să amâne alegerile cât mai mult, văzând acest tăvălug», a declarat Dan Diaconescu după aflarea deciziei.

«Sunt totuşi 765.000 de oameni care, oficial, aşteptau această veste. Sperăm să vină tot mai mulţi cetăţeni, sperăm să vină milioane alături de noi, astfel încât să depăşim pragul celor 30 de procente care să ne asigure guvernarea viitoare. Sperăm ca, într-un an de acum încolo, Partidul Poporului să guverneze. (...) O să vedeţi, de acum încolo, că începe o viaţă frumoasă pentru români. Nu rataţi ceea ce urmează pentru că nu ştiţi ce pierdeţi», a mai spus preşedintele PP-DD.

Acesta a anunţat că pe 1 octombrie Partidul Poporului va avea prima întâlnire în ţară, la Timişoara.
Anterior, judecătorii respinseseră de două ori cererile lui Dan Diaconescu de înfiinţare a partidului.
Tribunalul Bucureşti a admis, pe 29 noiembrie 2010, cererea de înregistrare a Partidului Poporului, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta a decis definitiv şi irevocabil, la 1 aprilie 2011, să respingă cererea de înregistrare a Partidului Poporului. Decizia a fost luată în urma recursului înaintat de Constantin Cojocaru.
Programul politic al Partidului Poporului, la care Diaconescu spunea că a lucrat în perioada în care a fost în arest, îşi propunea aplicarea aşa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toţi românii "care au fost furaţi de 20 de ani încoace" să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro, creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune.
După decizia de la 1 aprilie a instanţei, omul de televiziune anunţa demersurile pentru un partid sub o altă denumire: PP-DD, Partidul Poporului - Dan Diaconescu. »
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dan-diaconescu-a-reusit-inscrierea-partidului-poporului_871966.html#ixzz1lKsBqHWDComentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Alegeri la scriitori. Mica publicitate sau Mica duplicitate

Nu am pentru moment decât titlul. Sunt convins că voi găsi subiectul și sper, de-asemenea, că voi găsi tonul necesar. Probabil după alegerile care se arată la orizontul patriei noastre de hârtie.
Până atunci, iată textul unei scrisori trimise președintelui Uniunii Scriitorilor din România, în întâmpinarea apropiatelor alegeri pentru postul pe care îl ocupă, încă. Cred că nu e greu de pronosticat : Nicolae Manolescu va fi reales. Printre altele, pentru că o seamă de electori sunt eliminați, privați de dreptul de vot, printr-o prevedere «statutară».

Stimați colegi,
Prin expresiile prezente în textul de mai jos, extras din convocatorul emis de Uniunea Scriitorilor din România la data de 16 Feb 2018, constat că sunt împiedicat să votez, mi se interzice să votez la aceste alegeri.
Lipsa prevederii normale, a votului prin împuternicire, ne interzice realmente de a ne exercita dreptul la vot, tuturor celor care, din motive diverse, nu se pot deplasa sau nu vor a se deplasa în localitatea u…

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan