vineri, 15 aprilie 2011

Revoluția digitală ar fi prins și’ntr’o lume complet comunistă?

Fraza ce urmează este extrasă dintr-o dezbatere pe marginea articolului lui Claude Karnoouh, Proletari din toate ţările, uniţi-vă!

«Revoluția digitală n’are nici o intimitate cu capitalismu’, are însă o cauză: știința/tehnologia. Revoluția asta ar fi prins și’ntr’o lume complet comunistă, chiar dacă am fi văzut mai puține aduri etc.»

Autorul acestor rânduri este probabil foarte tânăr sau suferă de pierderea memoriei.
Cum s-ar fi instalat baza tehnologică a «revoluției digitale» (încă un clișeu!), într-un sistem în care maşinile de scris și xeroxurile erau supravegheate, întegistrate la Miliție, toate cenaclurile împânzite de informatori recrutați dintre veleitarii ranchiunoşi, care descuraja grupurile formate în zone private, de acces dificil pentru supraveghetori, inflitrate îndată ce se afla de existența lor. Uităm că instalarea rețelelor Internet din China s-a făcut doar pentru că, în anumite zone al țării, capitalismul, in statu re-nascendi la ei avea nevoie de rețea, și comuniștii reformatori de capitaliști.
Partidul (PCR), se temea de grupuri, brațul său înarmat, Securitate avea sarcina de a cunoaşte și preîntâmpina orice fel de solidarizare neoficială, se practica sistematic «destrămarea anturajelor», prin manipularea fricii și a suspiciunii, cu ajutorul informatorilor și a agenţilor de influentă.
Dan Culcer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu