Treceți la conținutul principal

Revoluția digitală ar fi prins și’ntr’o lume complet comunistă?

Fraza ce urmează este extrasă dintr-o dezbatere pe marginea articolului lui Claude Karnoouh, Proletari din toate ţările, uniţi-vă!

«Revoluția digitală n’are nici o intimitate cu capitalismu’, are însă o cauză: știința/tehnologia. Revoluția asta ar fi prins și’ntr’o lume complet comunistă, chiar dacă am fi văzut mai puține aduri etc.»

Autorul acestor rânduri este probabil foarte tânăr sau suferă de pierderea memoriei.
Cum s-ar fi instalat baza tehnologică a «revoluției digitale» (încă un clișeu!), într-un sistem în care maşinile de scris și xeroxurile erau supravegheate, întegistrate la Miliție, toate cenaclurile împânzite de informatori recrutați dintre veleitarii ranchiunoşi, care descuraja grupurile formate în zone private, de acces dificil pentru supraveghetori, inflitrate îndată ce se afla de existența lor. Uităm că instalarea rețelelor Internet din China s-a făcut doar pentru că, în anumite zone al țării, capitalismul, in statu re-nascendi la ei avea nevoie de rețea, și comuniștii reformatori de capitaliști.
Partidul (PCR), se temea de grupuri, brațul său înarmat, Securitate avea sarcina de a cunoaşte și preîntâmpina orice fel de solidarizare neoficială, se practica sistematic «destrămarea anturajelor», prin manipularea fricii și a suspiciunii, cu ajutorul informatorilor și a agenţilor de influentă.
Dan Culcer

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …