sâmbătă, 25 septembrie 2010

Scărpinatul în cap, o metodă pentru dezactivarea genei prostiei?

Aflu din presă că «Gena prostiei a fost descoperita de cercetatorii americani, in urma unui studiu pe soareci, fiind botezata "gena Homer Simpson", dupa faimosul personaj din serialul de televiziune animat Homer Simpson.
Gena este activa in acea parte a creierului care regleaza modul in care animalele acumuleaza noi cunostinte si isi creeaza amintiri.

Dezactivarea acestei gene a facut ca soarecii inclusi in studiu sa devina mai descurcareti atunci cand au fost asezati intr-un labirint, iar memoria lor s-a dezvoltat mai mult.

"Marea intrebare este de ce noi - sau soarecii - detinem o gena care ne face mai putin destepti, o gena Homer Simpson", a spus John Hepler, profesor de farmacologie, autor al acestui studiu. "Cred ca nu vedem tabloul complet. RGS14 ar putea fi o gena de control cheie intr-o zona a creierului unde, atunci cand este dezactivata, se emit semnale privind capacitatea de invatare sau de memorare", a mai spus acesta.

Oamenii de stiinta stiau de mult de existenta genei RGS14 la oameni, transmite Daily Mail.

Acestia au descoperit ca la soareci la care aceasta gena a fost dezactivata, regiuni ale creierului care nu functionau corespunzator pana atunci au inceput sa primeasca mai multe impulsuri electrice. Ca urmare a acestui lucru, soarecii au inceput sa recunoasca obiecte amplasate in custile lor.

De asemena, soareceii au resit sa parcurga labirintul mult mai usor. Oamenii de stiinta sustin ca dezactivarea genei RGS14 nu ar afecta cu nimic functionalitatea creierului, insa i-ar da o mai mare capacitate de memorie.»


Câteva chestiuni mi-au trecut prin minte de când mi-am dezactivat singur gena, scărpinânu-mă la cap, căci înainte stam ca Badea Gheorghe, care, cum știți, la întrebarea unui firoscos care tocmai trecea pe acolo : Ce faci, Bade Gheorghe, șezi și cugeți? - a răspuns cu modestie : Ba, numa' șed. Așa și eu.
  1. Care este atitudinea de luat în cazul oamenilor politici în general, și a celor aflați la putere în România. Cerem dezactivarea genei sau căutăm alții care au deja gena asta dezactivată?
  2. Ce se va întâmpla, oricare variantă am alege-o? Voi fi mai bine conduși sau mai ușor păcăliți?
  3. Nu-mi mai trece altă întrebare prin cap. Poate că mi s-a reactivat deja gena, metoda scărpinatului neavând efecte durabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu