Treceți la conținutul principal

Criză sau priză? Despre înțelepciunea celor care nu cuvântă

Mă întreb de douăzeci de ani ce vreau de fapt guvernele noastre «democratice». Să ne scoată din criză sau să ne scoată din priză? Ca să nu mai mișcăm, ca jucăriile electrice amețite.
Se potrivește aici anecdota cu șoarecele, pisica și vaca, pe care o transcriu în varianta ecolo-postcomunistă.

«Un soarece stătea la curul a unei vaci.
La un moment dat, rumegatoarea se cacă tip balegă pe el-șoarecele si-l fecalizează total, minus coada.
O pisică din apropiere care urmărea cacoșenia vine, prinde rozătorul de partea neparfumată, respectiv de coada, îl scoate din biomasa, îl scutura de îngrășământ și-l înghite pe nemestecate.
După ce balegătoarea pleacă de la locul fertilizării cu sacrificiu, un stol de vrăbii ciripitoare, într-un vacarm asurzitor, se asează pe grămada încă aburindă și încep s-o ciugulească cât e caldă.
Un vultur planând maiestos peste tot acest peisagiu, se repede în picaj asupra ciripitoarelor și le ucide.

MORALA în patru timpi:

Nu toți cei care te bagă în căcat îti vor răul.
Nu
toți care te scot din căcat îti vor binele.
Daca te-ai băgat în căcat măcar bagă-te de tot.
Daca ai început să mănânci căcat, măcar ține-ți gura.Credibilitatea majorității Informațiile care ni se oferă prin presă monopolizată de stâpînii noștri moguloși : «Un mut îi spune unui surd că un orb a văzut un șchiop alergând...»

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …

Această melodie simplă : Un milion de trandafiri roșii

Această melodie simplă, dar mai ales, mișcare din sala în care se rotesc, prinși în vârtejul vieții și iubirii, atâția oameni apropiindu-se de senectute, fericiți încă, mi se pare o romantică metaforă a vieții nostre, dacă nu a tuturora, măcar a majorității. Mereu în căutarea perechii pentru a se lansa pe ringul lunecos, lustruit, aparent luminos, fiecare adaptând un ritm comun în mișcări adesea stângace, înconjurați de culisele întunecate ale sălii de dans, de unde se pleacă, devreme sau târziu, dar se pleacă ineluctabil, atunci când pentru cei prezenți organizatorii ne anunță sec : Balul s-a teminat!!

Dominque Moisan

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…