Treceți la conținutul principal

O poezie de Adrian Păunescu dedicată lui Adrian Năstase

Pe blogul fostului prim-ministru Adrian Năstase, aflu un poem de Adrian Păunescu, intitulat Supraviețuitori, care se termină cu versurile «Stupizi astronauți pe mușuroi/ Și autori frenetici de postume.»


Supraviețuitori

(lui Adrian Nastase)

Nici nu mai știm cu noi ce poate fi
Suntem niște bastarzi în vremi bastarde
Și ne revine dreptul la o zi
Dar de festivități nu ne mai arde.

Epuizați de traiul la subsol
De ce sa ne mai zbatem cu durere
Când, îngrădiți de ordine severe
Ne facem din dezastru protocol?

Din toate-agoniselile de-aici
Ne construim un idol de argilă
Și regăsim condiția umilă
Și ne simțim neputincioși și mici.

Ingratitudini ne-nsoțesc mereu
Și umbra ne e sabia loială
Spre moarte navigam din boala-n boală,
Uitați de oameni și de Dumnezeu.

Mai e pământ destul și pentru noi,
Dar până-atunci nu încăpem în lume
Stupizi astronauți pe mușuroi
Și autori frenetici de postume.

22 iunie 2010
Adrian Paunescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Petru Clej, combatantul fără milă, komisar la Propagandă și Agitație

« În ceea ce priveste ultra-naționalismul dumneavoastră, el este demonstrat de legătura pe care o fac toți aceia ca dumneavoastră între Serbia, Kosovo, Transilvania, unguri și presupusele conspirații împotriva poporului român. Acest tip de mentalitate îi iresponsabilizează pe români, deci trebuie combătută fără milă.»
Un individ care se consideră ziarist și care se numește Petru Clej scrie recent, într-o gazetă intitulată Acum, această frază șchioapă. Din care înțeleg că dânsul crede că nu există nici o legătură între Kosovo și Transilvania. E adevărat, Kosovo era un ținut din Iugoslavia, locuit majoritar de albanezi, a căror prolificitate, determinată paradoxal, printre altele, de starea lor economică precară, a modificat situația demografică într-o zonă aparținând istoric statului sârb. De unde conflictul violent, rezolvat printr-o autonomie locală precară și ea.
Transilvania are o situaţie diferită, majoritatea populației este românească de prea multe secole ca această predominanţă…

Lista lui Mădălin Hodor

Lista lui Mădălin Hodor
Un Mădălin Hodor a devenit «vestit» prin gazete (de perete) și pe Internet de când a publicat în aceeași Revistă 22 lista celor 147 de «colaboratori» ai Securității, lovitură de imagine care era menită să dezechilibreze, în principal, statura morală a academicianului Ion Aurel Pop, devenit atunci președinte al Academiei. Se va putea vedea destul de ușor că Mădălin Hodor nu a fost decât «coada de topor», cum se numesc în popor cei care joacă astfel de roluri, fiind prea mic ca să joace alt rol, în raport cu cei interesați să împiedice «renaționalizarea» și repunerea pe soclu de instituție-far a Academiei Române, acțiuni pe care Ioan Aurel Pop este în curs să le realizeze.
Se va vedea destul de repede probabil că lista numește persoane cu statute foarte diferite. Îi voi pomeni doar pe ion Cristoiu, Lucian Boia. Extrag, nu la întâmplare ci în funcție de informațiile mele, câteva nume pe care le-am suspectat mereu de o colaborare posibilă cu Securitatea. Un exemplu, …