Treceți la conținutul principal

Lumpen-milionarul Dan Diaconescu și indignările lui Andre Pleșu


Andrei Pleșu se lamentează pe tema ascensiunii lui Dan Diaconescu, televizualul milionar și liderul incontestabil al «Partidului Poporului Român - Dan Diaconescu». Nu există nici o deosebire de scop între diferitele partide de același tip de pe firmamentul bălos al cerului politic al României de după 1990, ci doar o deosebire de obrăznicie. Ceea ce îl oripilează pe ezotericul Andrei Pleșu este mai ales vulgaritatea. În subsidiar caracterul mesajelor televizuale, oferta unor emisiuni de «disoluție sufletească» și «torpoare intelectuală». Destul? Pe Andrei Pleșu nu îl deranjează (sau ignoră ?) nedreptatea făcută unor oameni care s-au solidarizat în jurul proiectului lui Constantin Cojocaru, și s-au trezit deposedați, fără preaviz de semnăturile lor, imensa dezinformare cu ajutorul căreia Dan Diaconescu a reușit să destabilizeze inițiativa politică serioasă și curată a lui Constantin Cojocaru, cu al său Partid al Poporului. Inițiativă lui Constantin Cojocaru a fost sabotată prin acțiuni conduse de Dan Diaconescu dincolo de limita legalității, depășită prin complicitatea unor judecători care i-au îngăduit găinarului să manipuleze procedura de fundare legală, prin crearea acestui partid parazitar, un partid căpușă.

Să nu fi auzit niciodată Andrei Pleșu de acțiunea economistului Constatin Cojocaru, de propunerile sale legislative, de partidul pe care l-a înființat legal și de conflictul juridic cu serviciile de sabotaj ale lui Dan Diaconescu (sau ale celor pe care îi servește Paiața) pe această temă? Or modul de funcționare al justiției din România nu are nici o importanță, pentru esteții noștri intelectuali specializați nu în ingeri ci în ingerări ? Pentru ei contează prezentarea platoului, stilul, tacâmul, nu substanța mor(t)ală, tehnica juridică profund imorală a acțiunilor acestui lumpen-milionar. (dan culcer)


«În conditii normale, —scrie undeva Andrei Pleșu — despre Dan Diaconescu n-ar fi trebuit să știm nimic. Inteligenta lui nu depăseste marginile unei sprintare smecherii de Caracal, raporturile lui precare cu limba română se inscriu strict intr-o functionalitate de duzină, infătisarea si comportamentul lui pendulează intre banal si stinjenitor. Ar fi putut fi organizator de chermeze intr-un tirg de provincie, ar fi putut, in cel mai bun caz, să facă o carieră de activist in vreun consiliu judetean din Oltenia. Dar pentru că sintem in România, acest ins "fără insusiri" (cum ar fi spus Musil) a devenit milionar si vedetă. Ziarele vorbesc de o avere aiuritoare (30 de milioane de euro, 2 Rolls-Royce- uri, un Bentley, 2 elicoptere, iaht, vile etc.). A fost premiat de Asociatia Profesionistilor din Televiziunea Română, dar si de altii, a fost sef la Jurnalul national si la Cotidianul, face rating, vrea să se extindă pe piata internatională, iar de curind, după dramoleta cu arestarea, amenintă că va candida la presedintie, in numele unui nou partid, botezat, nici mai mult, nici mai putin, "Partidul Poporului Român". Să fie vreun secret genetic? (Aud că tatăl milionarului nu e nici el de ici de colo: a trimis o scrisoare presedintelui SUA, propunindu-i să instaleze o bază militară americană la Caracal). Cum să-ti explici un asemenea succes, cum să pricepi transformarea neantului în stea? Nu poți decât să citezi un admirator al OTV-ului, care, pe un blog, ii spunea tandru patronului: "iești (sic!) cel mai tare!".
Dan Diaconescu nu are decât un singur criteriu: audiența. Si o singură abilitate: acomodarea la nivelul cel mai de jos al consumului public: cadavre pierdute, vraci providentiali, scandaluri politice și de familie, dezvăluiri senzationale. Prost-gust, trivialitate, sub-nutritie intelectuală, hârjoană calomnioasă, jeg. Justificarea? Lumii ii place. Lumea vrea! Lucrurile de genul ăsta ii plac, in orice caz, dlui Diaconescu. Ăsta e universul lui, dacă nu cumva mă înșel si, de fapt, cind nu e pe post, se dezmorteste nitelus răsfoind Shakespeare sau Rimbaud. Da, lumea vrea tot soiul de ieftinătăti, tot soiul de stimulente pentru viscere. Mă mir că nu vedem incă pe OTV executii in direct, seriale porno, copii torturati si crime filmate "cu camera ascunsă". Rating-ul ar deveni apocaliptic. Există, in fiecare din noi, o zonă inavuabilă de cruzime, curiozitate vicioasă, perversiune morală. A valorifica insă tocmai această zonă, a intărita ce e mai rău in om, a face spectacol din mizerie, a convoca "publicul larg" la o extatică bălăcire in lături e cinic, e iresponsabil, e ucigător. Sper că, din cind in cind măcar, Dan Diaconescu are mici insomnii, vagi nelinisti sufletesti: în fond, e un periculos distribuitor de droguri, un instigator la disolutie sufletească, la torpoare mentală, la sub-umanitate. Mineriada de hirtiei totusi, ni se spune - o spune Dan Diaconescu insusi - România se bucură să-i devoreze oferta. Am mai spus-o: nicăieri in lume (atita cât pot vorbi din experientă directă) nu există un asemenea post de televiziune. Există posturi comerciale, există emisiuni indoielnice, dar nicăieri nu se ingăduie unui utilizator al eterului să livreze, zece ore pe zi, dejectie pură. Nici o televiziune cit de cit responsabilă nu-si invită spectatorii să savureze haznaua. Dacă insă România poate fi echivalată cu "fanii" OTV, atunci avem dreptul să spunem că România este o amenintare la adresa propriei ei sigurante nationale. Nu teroristii, nu coruptia si cu atit mai putin presa in ansamblul ei. Ci România lui Dan Diaconescu. »
«Aici atingem punctul central al perplexitătii si al nelinistii. Căci in vreme ce CSAT face gafa de a-si antagoniza intreaga lume gazetărească, punind-o pe aceeasi listă cu Bin-Laden, membri marcanti ai aceleiasi institutii, de la presedinte la prim-ministru, de la unii membri ai cabinetului la parlamentari subtiri "de-ai nostri" consimt să apară la OTV. Cine critică puterea n-o poate face decit interesat si se face vinovat de trădare. Cine omoară, seară de seară, suflete e frecventabil. Traian Băsescu face "in direct" schimb de bancuri cu Dan Diaconescu, ii răspunde sugubăt la intrebări de genul "v-ati inselat vreodată nevasta?" sau "care din fetele din studio vă place mai mult?" si stabileste că 99% dintre români ascultă cu plăcere manele, (precizind, totusi, că el personal e mai "elitist": se distrează cu colinde "chiar si vara"). Stiu, asa-i politica! E vorba de "fineturi" electorale, de strategice jocuri de picior. Dar asta nu face decit să-mi sporească ingrijorarea fată de maladia natională intruchipată de OTV. Si să-mi amplifice teama fată de România lui Dan Diaconescu.»


Dan Diaconescu a reuşit înscrierea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), o decizie definitivă în acest sens fiind luată luni de către Curtea de Apel Bucureşti.
«Ziua de 19 septembrie o să rămână o zi importantă, sperăm noi, în istoria României. Cred că o s-o declarăm şi zi liberă sau ziua justiţiei cu adevărat independente după ce vom veni la putere. Important este că astăzi s-a născut a doua forţă mare politică a ţării, sperăm ca ea să fie prima după alegerile următoare. Nu cred că din acest moment ne mai poate sta ceva în cale. Probabil că o să amâne alegerile cât mai mult, văzând acest tăvălug», a declarat Dan Diaconescu după aflarea deciziei.

«Sunt totuşi 765.000 de oameni care, oficial, aşteptau această veste. Sperăm să vină tot mai mulţi cetăţeni, sperăm să vină milioane alături de noi, astfel încât să depăşim pragul celor 30 de procente care să ne asigure guvernarea viitoare. Sperăm ca, într-un an de acum încolo, Partidul Poporului să guverneze. (...) O să vedeţi, de acum încolo, că începe o viaţă frumoasă pentru români. Nu rataţi ceea ce urmează pentru că nu ştiţi ce pierdeţi», a mai spus preşedintele PP-DD.

Acesta a anunţat că pe 1 octombrie Partidul Poporului va avea prima întâlnire în ţară, la Timişoara.
Anterior, judecătorii respinseseră de două ori cererile lui Dan Diaconescu de înfiinţare a partidului.
Tribunalul Bucureşti a admis, pe 29 noiembrie 2010, cererea de înregistrare a Partidului Poporului, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta a decis definitiv şi irevocabil, la 1 aprilie 2011, să respingă cererea de înregistrare a Partidului Poporului. Decizia a fost luată în urma recursului înaintat de Constantin Cojocaru.
Programul politic al Partidului Poporului, la care Diaconescu spunea că a lucrat în perioada în care a fost în arest, îşi propunea aplicarea aşa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toţi românii "care au fost furaţi de 20 de ani încoace" să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro, creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune.
După decizia de la 1 aprilie a instanţei, omul de televiziune anunţa demersurile pentru un partid sub o altă denumire: PP-DD, Partidul Poporului - Dan Diaconescu. »
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dan-diaconescu-a-reusit-inscrierea-partidului-poporului_871966.html#ixzz1lKsBqHWD



























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O mizerabilă formă a confuziei criteriilor

« Cercetarea lui George Voicu seamănă cu gestul energic al omului care deschide larg fereastra, într-o încăpere neaerisită. Ne atrage atenţia, implicit, că nu e suficient să examinăm cvasi-dispariţia evreilor din cultura română de azi, sau uciderea lor, în timpul Holocaustului. E necesar să rememorăm premisele şi contextele care au putut face toate acestea cu putinţă. »- scrie Laszlo Alexandru în revista sa electronică , recenzând cartea lui George Voicu, Radiografia unei expatrieri: cazul Lazăr Şăineanu , recent publicată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” de la Bucureşti. Voi citi negreșit cartea lui George Voicu. Tocmai fiindcă probabil rememorează nu doar premisele și contextele cvasi-dispariției ci și cele ale prezenței evreilor în cultura română. Fiindcă, tocmai acest aspect este adesea eludat de cercetarea românească. Ne-am putea întreba ce are acest subiect istoric, de altfel pasionant și plin de triste învățăminte de minte pentru

Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc

 Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc Texte și surse documentare. Stimați colegi scriitori, difuzez o serie de legături, sau linkuri cum se zice în romgleză , pentru informarea Dvs., pentru reconstituirea unor intervenții în presă, care, în rezumat, se reduc la un denunț, inițiat de Nicolae Manolescu, relansat de Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș. În spatele unei pretinse polemici grupul declară, în toate oficinele la care au acces, că aș prezenta un sindrom de antisemitism . Sunt acuzat de «antisemitism» pentru că am afirmat într-un studiu din revista Vatra , că succesul, cât este, real sau construit propagandistic, al operei lui Norman Manea pe piața cărții, are la bază un troc intracomunitar, scrierea unui pamflet comandat, intitulat Felix Culpa . Cronologia simplă și declarațiile lui Norman Manea pot servi drept probe, alături de diverse articolele mai vechi din România literară , publicate d

România. Secolul al XIX-lea. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri

 Invazia economică și demografică a României în a două jumătate a secolului al XIX-lea are un aspect care poate fi pus în legătură cu comerțul actual de droguri. E vorba de cucerirea până aproape de monopolizare a comerțului cu alcooluri de către evrei. Singura cârciumă din Copalnic-Mănăștur, localitate ardeleană în care au trăit strămoșii mei, era ținută de evreica Zeiger Roza, localul fiind așezat lângă pod. Vindea alcool extras din porumb care provoca uneori orbirea consumatorilor. Cârciumarii evrei — strămoșii comercianților de droguri.